6.4 C
Ljubljana
četrtek, 23 septembra, 2021

Štajerci se borijo proti migrantom – in kje je župan?!

Poročali smo že o nezadovoljstvu prebivalcev mariborskega predela Pobrežje, ki so jezni, ker notranje ministrstvo v njihovo lokalno okolje pripravlja namestitev migrantov, pri čemer, tako trdi naš bralec, “članov sveta mestne četrti niso hoteli povabiti na pogovor”.

Odgovore, zakaj oblasti ignorirajo lokalne prebivalce, ki bodo, ko bo 21 migrantov naseljenih v njihovo okolje, morali z njimi sobivati, smo iskali pri pristojnem ministrstvu za notranje zadeve, kjer pa so vprašanja posredovali na novoustanovljeni urad za oskrbo in integracijo migrantov. Žalostno, a na uradu, katerega direktorica je Mojca Špec Potočar, so dokazali, da jim je za lokalne prebivalce, kamor naseljujejo migrante, povsem vseeno. Na povsem konkretna vprašanja niso odgovorili.

V ponedeljek pozno popoldne pa se je za trenutek zdelo, da se situacija obrača na boljše, a so se očitno člani mestne četrti Pobrežje zmotili. Več v nadaljevanju.

Eden najbolj pomembnih sklepov, ki jih je Svet mestne četrti Pobrežje sprejel v ponedeljek na izredni seji, je zahteva do MNZ, da člane Sveta seznani z javnimi podatki, koliko migrantov in tujcev sploh živi v štajerski prestolnici.

Na tej izredni seji pa se je pokazal tudi nadvse ignorantski odnos župana in podžupana Maribora, saj ju na sejo ni bilo – prav tako se ni prikazal nihče z MO Maribor. Od odgovornih sta prišla le dva uradnika z MNZ Urada za migracije. Svet je na tej seji sprejel tudi sklep, da morajo pristojni zaradi strahu krajanov pred migranti pravočasno kontaktirati lokalno skupnost ter da se mora o slehernem priseljevanju obvestiti tudi javnost – krajane.

Uradnika z MNZ sta povedala, da nameravajo v Mariboru namestiti 4 tujce z mednarodno zaščito, nato pa še 20 migrantov. “Gre za odločitev Cerarjeve vlade o kvotah, z lokalno skupnostjo in krajani pa se o tem ne posvetujejo, ampak je namestitev zgolj dejstvo,” nam je zaupal podpredsednik Sveta mestne četrti Pobrežje Zvonko Zinrajh ter razkril: “Zato revolt krajanov Pobrežja in Mariborčanov nasploh”.

No, medtem ko se Mariborčani s člani Sveta mestne četrti Pobrežje borijo za varen Maribor, pa župan Fištravec in podžupan Luketič uživata na dopustu v tujini … Le kdo ju bo zaradi takšnega odnosa volil novembra, ko bodo lokalne volitve?

Zadnje novice

Ste jo videli?

Sorodne vsebine