22.6 C
Ljubljana
sreda, 16 junija, 2021

SDS: Razvoj turizma je maraton, ne tek na 100 metrov

Slovenija je prekrasna dežela z naravnimi lepotami in predvsem z velikimi možnostmi za kakovosten razvoj turizma, pravijo v SDS in dodajajo, da bi moral biti turizem ena od glavnih gospodarskih dejavnosti.

Patricija Šulin, nadomestna članica Odbora za promet in turizem Evropskega parlamenta, takole opisuje razmere v slovenskem turizmu: » Kulturna dediščina, ki v tujini predstavlja 40 odstotkov vsega turizma, je tudi slovenski adut. Dodaten potencial ponujajo narava, tradicionalna kultura, narečja ter njihova dediščina, domača in umetnostna obrt ter lokalni festivali. V razpravah na Odboru za promet in turizem v Evropskem parlamentu včasih dobim občutek, da slovenskemu turizmu manjka zgolj samozavest. Imamo kaj pokazati in upravičeno smo lahko ponosni na našo državo in na našo identiteto, ki se prepleta tudi v kulturni dediščini.«

V SDS predlagajo naslednje ukrepe na področju turizma:

  • zaključiti procese privatizacije turističnega gospodarstva,
  • razvoj Lipice,
  • posodobiti sistem kategorizacije namestitvenih obratov,
  • dostop in razvoj letalskega sektorja,
  • izboljšati kakovost storitev;

Patricija Šulin zaključuje: “Slovenski turizem je prve korake že naredil, tudi prve milje, z inovativnim pristopom pa lahko naredimo še veliko več. Je pa razvoj turizma prav gotovo maraton in ne šprint na 100 metrov.”

Celoten program s številnimi ukrepi si lahko preberete tukaj.

Zadnje novice

Sorodne vsebine