17.7 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Šarca spet lovi njegov predolg jezik! Včeraj v oddaji Odmevi širil dezinformacijo, da je bil Janez Janša na smučanju v Italiji v času epidemije – sedaj dobil zahtevo za preklic izjave

Sedaj že nekdanji premier Marjan Šarec ima očitno velikokrat težavo, da hitreje govori kot misli. Zaradi tega si je nakopal že kar nekaj nepotrebnih neprijetnosti, med drugim zaradi izjav o spornem financiranju SDS. Sedaj se ji je pridružila še ena: širjenje neresničnih govoric o tem, kje je prvak SDS in sedanji premier Janez Janša februarja letos preživljal počitnice z družino.
 
Odvetniška družba Matoz je namreč na Šarca naslovila zahtevo za preklic izjave, ki jo je izrekel včeraj (7. maja) v oddaji Odmevi, ko je rekel med drugim, da je “Janez Janša 28. februarja 2020 smučal v Italiji, kar je vsem znano”. Šarec je ob tem tudi navrgel, da je to pomembno dejstvo, ker je v vladnem poročilu, ki sicer obremenjuje Šarčevo vlado, navedeno, da je ključni problem, da vsi tisti, ki so prišli smučanja, niso šli v karanteno.
 
Na dan prvega levičarskega shoda, ki je bil namenjen pritisku na SMC in DeSUS, naj ne gresta v koalicijo s SDS in NSi, je namreč Janša objavil twit s fotografijo, ki je bila posneta leto dni prej, kar je Janša pojasnil že večkrat, a očitno se Šarec ravna po svojih prišepetovalcih in še naprej širi neresnično govorico o njem. Odvetnik Franci Matoz je Šarca opozoril, da je izjava namerno škodljiva, ker skuša vzbuditi vtis, da je Janša v času, ko je po Italiji že besnel koronavirus (Covid19), brezbrižno smučal v tej državi. Ob tem je potrebno upošteati tudi okoliščine, da je SDS, katere predsednik je Janša, že takrat opozarjala na nujnost zaščitnih ukrepov, Šarec pa je neresnično izjavo podal ravno v času razprave o vladnem poročilu, ki obremenjuje vodjo LMŠ osebno.
Janšev pravni zastopnik Matoz zato zahteva preklic izjave na enak način, kot je bila podana, saj gre za protipravni poseg v osebnostne pravice Janeza Janše.

……………..

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine