16 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Razvpita Eugenija Carl izvedla manipulativni in lažniv poskus medijskega umora ministra, a ji je spodletelo: “To ni solata, to očitno presega vaše intelektualne sposobnosti.”

Novinarka RTV Slovenija Eugenija Carl je znova izvedla manipulacijo brez primere v raziskovanju afere nabave nujne medicinske opreme. “Tukaj pa je šlo predaleč, Eugenija Carl, Slovenka leta, raziskovalka solate,” se je na manipulacije v Dnevniku odzval voditelj oddaje Kdo vam laže Boris Tomašič.

 

V oddaji Kdo vam laže je voditelj oddaje Boris Tomašič razkrival nove laži, manipulacije avtonomnih in neodvisnih medijskih hiš in politikov leve provience. Tematika oddaje se je dotikala manipulativnega prispevka na javni televiziji novinarke RTV Slovenije in strokovnjakinje za raziskovanje solate Eugenije Carl o izbiri ventilatorjev, nerganja opozicije ob zamenjavi direktorja NPU Darka Muženiča, poklona vodstva Socialnih demokratov ob spomeniku Borisa Kidriča za 75. obletnico komunistične vlade in Šarčevega pozivanja na proteste. Ob koncu pa je razkril strahopetnost Marjana Šarca, Dejana Židana in Ivana Galeta, ki se niso upali soočiti v oddaji Razkrito, ki so jo pripravili naši televizijski kolegi ob razkrivanju afere nabave nujne medicinske opreme v času korona krize v Sloveniji.

V uvodu je Tomašič sarkastično pohvalil vrhunsko raziskovalno delo Carlove v preteklosti, ko je v treh, štirih mesecih ugotovila, da solatna mafija dobavlja solato na ljubljanske tržnice iz Trsta. Na to delo svoje novinarske kolegice je bila ponosna tudi Mojca Pašek Šetinc, ki je v svoji dolgoletni novinarski karieri izvedela, da je javna oseba in se jo lahko kritizira, je omenil Tomašič v svoji oddaji.

Več si lahko preberete TUKAJ.

……………..

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine