-3.1 C
Ljubljana
četrtek, 2 februarja, 2023

Psihoanalitik Roman Vodeb glede huliganskega izpada Jarčeve na Kredarici: “Normalen, kultiviran človek se svojega političnega nasprotnika ne loti na tako nizkoten način!”

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

“Človek je zmožen na različne načine izraziti stisko. Kar se je zgodilo na Kredarici, ni bilo primerno. A primeren ni bil tudi odziv. Človeka v stiski, še posebej, če si na položaju, nikoli ne moreš pomiriti s cinizmi. Pa naj si bo to v politiki, podjetju ali zasebnem življenju,” je na Twitterju zapisala evroposlanka Ljudmila Novak iz vrst NSi. Mnogi so se na pripombo Novakove odzvali precej kritično. 

Ob tem so evroposlanko Ljudmilo Novak spomnili, da je bil tudi njen strankarski kolega Matej Tonin žrtev verbalnega napada Tee Jarc, in da so protestniki še enega njenega strankarskega kolega Jožefa Horvata ozmerjali in popljuvali. Glede duševnega stanja in nedavnega verbalnega napada sindikalistke Tee Jarc, na premierja Janeza Janšo in notranjega ministra Aleša Hojsa, smo za mnenje povprašali dvojnega magistra in psihoanalitika Romana Vodeba“To, kar sem videl na posnetku, pa res ni dostojno.” Česa takega so sposobne samo (mnoge) babe, ali pa (moški) pacienti/psihopati – oboji imajo šibe Nadjaz.

Normalen, kultiviran človek se svojega političnega nasprotnika ne loti na tako nizkoten način. “In potem še dodal: “… Takšen eksces si navadno lahko privoščijo samo ženske, ki imajo v osnovi šibek Nadjaz; ali pa kakšni motenci, politični fanatiki in/oz. psihopati.” Politični bonton normalnim/kultiviranim ljudem preprečuje, da bi se svojih političnih nasprotnikov tako spodletelo lotili.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine