3.5 C
Ljubljana
sobota, 3 decembra, 2022

Premier Golob bo danes prvič odgovarjal na poslanska vprašanja

Piše: C. R., STA

DZ začenja drugo redno sejo, na kateri bo premier Golob prvič odgovarjal na poslanska vprašanja. Ta mu bodo zastavili poslanca SDS Franc Breznik in Alenka Jeraj, vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat in vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic. 

Poslanec SDS Franc Breznik bo predsedniku vlade zastavil vprašanje v zvezi z razrešitvijo veleposlanika v ZDA Toneta Kajzerja in kršitvijo zakona o zunanjih zadevah. Poslanka SDS Alenka Jeraj je napovedala vprašanje v zvezi z uvajanjem teorije spola in LGBTQ+ ideologije v šolski sistem.

V zvezi z vzpostavitvijo vsem dostopnega javnega zdravstva bo premierja spraševal vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat. Kot je zapisal v pisnem vprašanju, gre za osrednjo temo programa NSi, pri kateri si v dobro slovenskih bolnikov želijo državotvornega sodelovanja večjega dela politike. Zanima ga, na kakšen način namerava koalicija slovenskim bolnikom v čim krajšem času omogočiti pravočasno, dostopno in kakovostno zdravstveno oskrbo v okviru obveznega zdravstvenega zavarovanja in na ta način vzpostaviti vsem dostopno javno zdravstvo.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine