14.3 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Poglejte “nesprejemljive” ukrepe, ki jih je SDS predlagala za mlade: Od preživnin do stanovanjske jamstvene sheme!

Mainstream mediji so pred morebitno vzpostavitvijo nove koalicije, v kateri bi bila največja stranka SDS, vsak dan bolj napadalni do te stranke in ji med drugim podtikajo tudi “nesprejemljivost”. Že včeraj smo poročali, da prav stranke, ki SDS to očitajo, pravzaprav zakonskim predlogom te stranke nasprotujejo samo zaradi tega, ker jih pač predlaga SDS, kljub temu, da svojih rešitev nimajo. Kot smo prikazali na primeru predlaganih ukrepov za upokojence, se je zgodilo tudi, da je koalicija po zavračanju ponujenih rešitev SDS njihove predloge enostavno ukradla in jih predstavila kot svoje. V nadaljevanju predstavljamo nekatere predloge, s katerimi je SDS v tem sklicu Državnega zbora kot opozicijska stranka skušala izboljšati položaj mladih. Med takšne predloge spadajo tudi vzpostavitev stanovanjske jamstvene sheme, odprava diskriminacije pri financiranju osnovnih šol in predlog, da bi nadomestilo preživnine lahko prejemali tudi tisti upravičenci, ki se izobražujejo po 18. letu.

 

Kot smo na Nova24TV že poročali, levo usmerjeni “intelektualci”, razni aktivisti in Marjan Šarec v zadnjem času v strahu pred izgubo svojih privilegijev agresivno napadajo Slovensko demokratsko stranko, ki ji očitajo “nesprejemljivost”. Predstavili smo že ukrepe, ki so jih predstavniki SDS v tem sklicu Državnega zbora predlagali za izboljšanje situacije upokojencev in ugotovili smo, da je koalicija mnogokrat predloge zavračala brez razloga, samo da bi nasprotovala SDS, v nekaterih primerih pa jih ni podprla, nato pa jih ukradla in predstavila kot svoje. Tokrat predstavljamo nekatere ukrepe, s katerimi je SDS kot opozicijska stranka v zadnjem času skušala izboljšati položaj mladih.

Stanovanjska jamstvena shema bi bistveno pripomogla k lažji dostopnosti do stanovanj za mlade
Med pomembnejšimi ukrepi, ki jih je predlagala SDS, je bila stanovanjska jamstvena shema. V poslanski skupini so se za ta korak odločili iz dveh razlogov. “Prvi razlog je ta, da v zadnjem letu dni Šarčevega vladanja vlada odsotnost kakršne koli stanovanjske politike. Ljudje so pri dostopu do stanovanj oziroma pri reševanju stanovanjskega vprašanja prepuščeni sami sebi. Ni sprememb stanovanjske regulative, ni nobenih ukrepov, ki bi merili na ustvarjanje pogojev za uresničitev ustavne kategorije, ki je zapisana v 78. členu naše ustave in ki pravi, da mora država zagotavljati možnosti oziroma pogoje, da si lahko vsak zagotovi svojim razmeram primerno stanovanje. Drugi razlog pa je zadnja formalna zaostritev pogojev za dostop do stanovanjskih posojil, neformalno so bili ti pogoji že nekaj časa ostrejši, kot so bili v preteklosti. Ta formalna zaostritev pa dejansko otežuje reševanje stanovanjskih vprašanj številnim, predvsem pa ga bistveno otežuje dvema kategorijama, in to so mladi in družine z otroki,” je na novinarski konferenci ob predstavitvi pojasnil poslanec Zvone Černač.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine