11.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Poglejte, kako podlo POP TV brani vodjo NPU Darka Muženiča, ki je omogočil pranje skoraj milijarde evrov za iranski režim pod trojnimi mednarodnimi sankcijami!

Potem, ko so v oddaji Tarča na javni RTV Slovenija razkrinkali tako imenovano afero nabave zaščitne opreme, kjer so bolj zavajali, kot pa v resnici prikazovali dokaze, se je angažirala še POP TV. Stopili so namreč v bran direktorju Nacionalnega preiskovalnega urada Darku Muženiču, ki je v času Pahorjeve vlade, med leti 2009 in 2011, zatajil na položaju direktorja Urada za preprečevanje pranje denarja, ko je iranski režim opral za skoraj milijardo evrov preko državne NLB, ki jo je takrat upravljala politika. “Gospod Muženič je, ko je bil direktor UPPD, na zaprosila tujih uradov za preprečevanje pranja denarja v zvezi z pošiljal lažne informacije. Vse z listinami dokazano v poročilu PK, ki je romalo na – NPU. Le kdo ga je s takim bremenom postavil za šefa NPU?,” pa se je na poročanje 24ur odzval vodja preiskovalne komisije o bančni luknji in aktualni minister za zunanje zadeve Anže Logar.

 

Glede Darka Muženiča so na POP TV zapisali, kako naj bi šlo za moža, ki je veljal za strokovnjaka na Uradu za preprečevanje pranja denarja, suvereno politiko vodenja pa naj bi po njihovo nadaljeval tudi v policiji. “Sicer ni prvi trn v peti te vlade,” so še dodali in se razpisali okrog pritiskov nad njim, da naj ta odstopi s funkcije direktorja urada, ki naj bi preiskoval najzahtevnejše oblike kriminala.

S tem so na POP TV očitno stopili v bran človeku, ki je povsem zatajil na položaju direktorja Urada za preprečevanje pranje denarja, ko je iranski režim opral za skoraj milijardo evrov preko državne NLB, ki jo je takrat upravljala politika. Glede na to, da na mestu direktorja NPU pregona ni nadaljeval, se poraja slutnja, da je Muženič deloval kot podaljšana roka politike. Kriminalistom NPU, ki so pod Muženičem predlagali opustitev preiskave, tako ni uspelo opraviti niti informativnega razgovora z Irancem Irajem Farrokzadehom, čeprav je bilo znano, kdaj se je mudil v Ljubljani, in je to denimo uspelo ekonomistu Radu Pezdirju kot članu preiskovalne skupine o zlorabi v bankah.

Več si lahko preberete TUKAJ.

………………

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine