14.3 C
Ljubljana
četrtek, 13 junija, 2024

Podjetnik Boscarol pojasnjuje, zakaj bo dal gasilcem donacijo in nagrado

Piše: C. R.

V luči izjave, ki jo je Ivo Boscarol včeraj zvečer dal za Pop TV, je poslal dodatno pojasnilo medijem. Kot pravi, je požar dokaz, da je prav ta del Slovenije tudi na splošno požarno najbolj ogrožen. 

“Spomnili se boste, da sva s hčerko pred časom donirala občini Ajdovščina denar za večnamenski regionalni helikopterski center na letališču v Ajdovščini, ki bi pokrival tudi področje Krasa in Trnovske planote. Hitra akcija iz zraka lahko namreč prepreči požar velikih razsežnosti. Kakšen požar se lahko razvije v kratkem času lahko žal vidimo te dni, ko spremljamo nečloveške napore gasilcev in prostovoljcev v boju z neukrotljivim ognjem ter trepetamo ali bodo uspešni ali ne. To je boj v peklenski vročini za vsako hišo, drevo in življenje. Res so heroji, od prvega do zadnjega,” je zapisal podjetnik s Primorske, znan po izdelovanju ultralahkih letal Pipistrel.

“V zahvalo za njihov trud, v vzpodbudo, da bodo zdržali naslednje dni, za motivacijo prostovoljcem, da se jim pridružijo in zato, da bodo vedeli, da vsi Slovenci cenimo to, kar počnejo za naravo in prebivalce Krasa, sem se odločil, da prispevam tudi jaz po svojih močeh. Vladi bom doniral enak znesek, kot ga bo za gasilce in prostovoljce namenila sama, tako da bo podvojila znesek nagrade. Brez dvoma si zaslužijo čim večjo nagrado, ki pa bo glede na njihov nesebični trud še vedno premajhna. Držimo pesti za naše junake in vsi pomagajmo po svojih močeh,” je še zapisal Ivo Boscarol.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine