-1.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 29 novembra, 2021

Odlazkove dolgove plačali davkoplačevalci, on pa je v roke dobil še Večer in lepo uživa

Piše: Peter Truden

Medijski tajkun Martin Odlazek je zagotovo fenomen. Nedavno je celo povečal svoj vpliv v slovenskih medijih in sicer z lastniškim vstopom v družbo Večer. Večina javnosti pa se sploh ne zaveda, da je imel Odlazek milijonske dolgove, ki pa smo jih plačali davkoplačevalci, saj so njegova propadla podjetja pristali na plečih DUTB. Medtem pa medijski mogotec uživa v svojem bogastvu.

Pred dvema letoma je Nova objavila ekskluzivne posnetke nepremičnin družine Odlazek na območju Dolenjske. Gre za velika posestva, nekatera so v lasti tajkuna Martina Odlazka, nekatera v lasti njegovega brata Marka Odlazka, nekatera pa je prepisal kar na svoje otroke. Nova24tv se je dokopala do informacij o celemu kupu nepremičnin, ki si jih lastijo člani družine Odlazek in jih doslej niso uspeli objaviti nobeni “raziskovalni” mediji v državi.

V občini Ivančna Gorica ima družina Odlazek na stotine hektarjev zemljišč, večina jih je prepisana na sinove tajkuna Martina Odlazka, med lastniki pa je tudi njegov brat Marko Odlazek. Ta ima v lasti kmetijo, veliko okoli 40 hektarjev, ki se je pred leti na nepremičninskih straneh agencij prodajala za neverjetnih milijon evrov, vendar do zdaj, kot smo izvedeli, ni našla novega lastnika, cena pa je doslej padla za več kot polovico.

Osrednji mediji so v lovu na nepremičnine tajkuna Odlazka do sedaj našli le največje in najmogočnejše posestvo na Selu pri Radohovi vasi in v okolici Krškega. Toda v neposredni bližini osrednje graščine je Odlazek pokupil številna druga zemljišča, ki jih razkrivamo spodaj. Pri tem številnih gozdov in travnikov ne omenjamo.

 

Posestvo na Selu pri Radohovi vasi pri Šentvidu pri Stični.

Kozolec – toplar, narejen iz turškega oreha. Samo kozolec naj bi po informacijah naših virov stal okoli 200 tisoč evrov.

Na posestvu Selo imajo celo košarkarsko igrišče.

Hiša na sosednjem zemljišču je prav tako Odlazkova. Ta je prazna in v njej ne živi nihče.

Še eno sosednje zemljišče na Selu pri Radohovi vasi. Tudi v njej ne živi nihče in služi le kot hipoteka za Odlazkove milijonske kredite.

V kraju Sobrače ima Martin Odlazek tudi večjo kmetijo na hribu “Žabjak”.

Ranč na Velič vrhu v bližini Temenice je v lasti njegovega brata Marka Odlazka. Gre za 40 hektarjev veliko zemljišče, ki se je pred leti prodajalo za milijon evrov, vendar zanj niso našli novega lastnika.

Zadnje novice

Sorodne vsebine