18.7 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Obeta se nov protest proti vladi, na njem Marjan Šarec napoveduje “gnečo”

Odlok vlade, ki z namenom zajezitve novega koronavirusa omejuje zbiranje na javnih površinah, je še vedno v veljavi, a to ne ovira skrajnežev pri pozivanju na proteste. Tako k protestom poziva celo poslanec SD Matjaž Nemec, že 1. maja je k protestom pozival tudi Miha Kordiš. Kot smo že poročali, je skrajna Levica dobro povezana z levičarskim podzemljem. Nekateri so bolj previdni in na proteste pozivajo z geslom “na kolo za zdravo telo”, kot na primer uslužbenec poslanske skupine LMŠ Damir Črnčec in razvpiti bloger Roni Kordiš. Gnečo na Trgu republike napoveduje tudi politični luzer Marjan Šarec. Eden vidnejših pobudnikov protestov režiser Jaša Jenull je sicer sin vrhovnega državnega tožilca Hinka Jenulla, ki se je kot sodnik prekalil že v prejšnjem režimu!

 

Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih, površinah in mestih v Republiki Sloveniji, ki ga je sprejela vlada z namenom zajezitve epidemije novega koronavirusa, je kljub sprostitvam nekaterih ukrepov, še vedno v veljavi. A to ne ovira skrajnih levičarjev pri pripravi na protest na Trgu republike, ki naj bi potekal v petek, 8. maja. Tja v teh dneh pospešeno vabijo, že v zadnjih tednih pa smo bili priča podobnim protestom na omenjenem kraju.

K udeležbi na protestu pozivajo tudi mnogi vidni politiki
K udeležbi na protestu pa pozivajo tudi nekateri politiki, ki so del elite, ki je v času vlade Marjana Šarca pripomogla k temu, da so skladišča zaščitne opreme ostala prazna in je zaradi prepoznega sprejemanja ukrepov epidemija sploh lahko dobila takšne razsežnosti. Med drugim je na družbenem omrežju Twitter k udeležbi na protestu pozval poslanec Socialnih demokratov, pravne naslednice Zveze komunistov Slovenije, Matjaž Nemec: “A je že petek??! Alora pridem več k’sno!”

Več si lahko preberete TUKAJ.

………………

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine