10.6 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Nov fiasko RTV: Zamolčani konflikt interesov “strokovnjaka” Riharda Knaflja!

Snovalci četrtkove oddaje Tarča so pri poskusu diskreditacije vlade glede nakupa zaščitne opreme kot pričo pripeljali Riharda Knaflja in ga predstavili kot neodvisnega strokovnjaka. Toda pozor: gre za človeka blizu LMŠ, poleg tega pa je še sodeloval pri promociji konkurenčnega dobavitelja medicinske opreme Ram2, poleg tega pa ima tudi svoje podjetje. Kar precej konfliktov interesov, ki jih v tarči niso izpostavili, kar predstavlja le še enega izmed številnih nizov novinarskih zdrsov nacionalne televizije.

V oddaji Tarča so včeraj pripravili nadaljevanje “preiskovalne” zgodbe o nabavi zaščitne opreme v času smrtonosne epidemije koronavirusa covid-19. Že prva oddaja ni imela popolnoma nobenega atributa raziskovalne novinarske produkcije, kar smo obelodanili v preteklih dneh, v drugi pa so le še presegali sami sebe.

Tokrat so poleg visokega uslužbenca Zavoda za blagovne rezerve Ivana Galeta nastopili tudi minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, minister za obrambo Matej Tonin in sekretarka Jelka Godec, ki so se v oddaji soočali s pristranskim vodenjem voditeljice Erike Žnidaršič, njenim skakanjem v besedo in jemanjem le-te. Toda kljub temu so uspešno ubranili vse očitke in izšli kot moralni zmagovalci.

RTV, je higienično, da v oddajo povabite svetovalca LMŠ za zdravstvo?
Da bi snovalci oddaje poskrbeli za čim večjo škodo, so pripeljali Riharda Knaflja, enega izmed treh članov neformalne skupine strokovnjakov, ki je bila izbrana za ocenjevanje ponudb zaščitne opreme. Med drugim je v oddaji podal oceno, da ventilatorji Siriusmed R30, ki so jih dobavili v podjetju Geneplanet niso primerni za predihavanje bolnikov, ki potrebujejo nadzorovano predihavanje zaradi okužbe z novim koronavirusom, kar pa seveda ne drži, saj je to zanikal minister Počivalšek kot tudi direktor podjetja Geneplanet Marko Bitenc.

Kot smo že poročali, je bil Knafelj svetovalec LMŠ za področje zdravstva v predvolilni kampanji. Tiste LMŠ, ki je zaradi neodgovornega ravnanja svojega predsednika in nekdanjega predsednika vlade Marjana Šarca najprej novi vladi pustila prazna skladišča, nato pa celo onemogočala nabavo nujno potrebne opreme za reševanje življenj.

Poleg tega, da je Knafelj človek blizu LMŠ, je ta krati sodeloval pri promociji konkurenčnega dobavitelja medicinske opreme Ram2, ki ga ima njegov tesen prijatelj Aleš Hrastar, poleg tega pa ima tudi svoje podjetje, s tem pa je v navzkrižju s številnimi interesi, da ne govorimo, kako grdo so oddajo zlorabili avtorji oddaje Tarča. Pri tem bodo zanimiva nadaljnja razkritja o zaslužkih njegovega podjetja ter ali lahko zanika, da je prejel kakršnekoli prihodke o

Pri tem še enkrat poudarjamo, da gre za veliko vprašanje kredibilnosti oddaje Tarča, ki gosta s tako črnim madežem, nikoli ne bi smela povabiti. Toda primer Tarče in Knaflja pove le eno: da je šlo za načrtno inkvizicijo proti vladi, ki je z dobrimi nameni kupovala zaščitno opremo v najtežjih časih po drugi svetovni vojni. Razkritje novinarke RTV Mojce Pašek Šetinc in njeno pozivanje k protivladnim protestom le še dodatno utrjuje prepričanje, da je slovenski nacionalni medij v sveti vojni proti novi vladi.

Hana Murn/Nova24TV

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine