21.7 C
Ljubljana
nedelja, 23 junija, 2024

Naslovnica v Mladini riše srhljive podobnosti z antisemitsko retoriko iz leta 1899

Piše: T. F. (Nova24tv)

Prva podoba: antisemitska karikatura, 1899. Druga podoba: antimadžarska karikatura, 2022. Umirite konje. Vidimo, kam vodi podpihovanje sovraštva. Zgodovina naj bo naša učiteljica.” S temi besedami se je prof.dr. Borut Rončević odzval na tokratno naslovnico v skrajnem levičarskem časupisu Mladina, na kateri, kako nepresenetljivo, v glavni vlogi spet nastopa predsednik vlade Janez Janša, ob njem pa sta še šefa koalicijskih partneric Matej Tonin in Zdravko Počivalšek. Na karikaturi je tudi podoba Viktorja Orbana s pripisom “Orbanovi lakaji”, vse skupaj obarvano v barve madžarske trobojnice, kar samo še vzpodbuja nestrpnost do prebivalcev naše vzhodne sosede, ki so pred štirimi leti na demokratičen način za svojega predsednika vlade izvolili šefa stranke Fidesz.

Da je antimadžarska retorika v Sloveniji že davno prestopila vse meje dobrega okusa, ni skrivnost, problem je popolna odsotnost samorefleksije tistih, ki so na to na socialnih omrežjih v zadnjih dneh znova in znova opozorjeni. Prodaja Sava hotelov madžarskemu kapitalu koruptivno-političnega izvora, kot ga naslavljajo v Mladini, močno spominja na teorije zarote, ki so jih nacisti v tridesetih letih 20. stoletja razlagali o Židih. Če smo mislil, da smo se iz zgodovine kaj naučili, se očitno eni niso. Bizarno je, da ob sramotenju vsega, kar je madžarskega izvora, sami stopicajo po poti fašizma, ki ga sicer ves čas očitajo aktualni vladi.

Zmerjanje ljudi s fašisti, aktualno politiko pa, da je diktatorska in da izvaja “madžarizacijo” Slovenije, je v Sloveniji skrbno načrtovana taktika, ki se je brez sramu v 21. stoletju poslužuje radikalizirana slovenska levica. Tisti, ki opozarjajo na podobnosti med nacističnim podpihovanjem sovraštva proti Židom in levičarskim podpihovanjem sovraštva proti Madžarom, in prosijo za umiritev nestrpne retorike, so deležni nesramnih in žaljivih komentarjev ter obljub o maščevanju.

Z lažmi in zavajanji se že slabi dve leti dehumanizira nasprotnika, v tem primeru aktualno oblast in vse njene podpornike. Dehumanizacija pa je taktika in podlaga za to, da lahko kasneje brez vesti obračunajo z njim. Datum za končni obračun je že izbran – 24. april 2022, ko so v Sloveniji na sporedu državnozborske volitve.

Levičarji so prepričani, da bodo na ta dan začeli svoj maščevalni pohod na oblast, ki si je po odstopu Marjana Šarca kljub izjemni agresiji niso uspeli priboriti nazaj. Ustavi jih lahko samo nepričakovan poraz na volitvah, ki pa je, glede na vse bolj nestrpno retoriko do desnice in vsega povezanega z njo, celo sosednjih narodov, nujen za normalizacijo države.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine