10.7 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Množični protesti v takšnih razmerah so protesti proti zdravi pameti

Včerajšnje kolesarjenje oziroma bicikliranje ali v času epidemije z novim koronavirusom protest proti zdravi pameti, kot opozarjajo poznavalci razmer, v nekaterih mestih so izzveneli. V Ljubljani se je po podatkih policije zbralo okoli 5500 kolesarjev, v Mariboru nekaj deset, ki so jih v mestu izžvižgali, v Kopru njihovo število ni bilo omembe vredno, podobno je bilo tudi v Celju.

 

Med tistimi, ki so pozivali k protestu in so bili tudi tihi organizatorji, so politične stranke Levica, SD in LMŠ, čigar poslanci so ob tej uri obstruirali (zapustili) celo sejo odbora, kjer so obravnavali poročilo o nabavah zaščitne opreme. Raje kot opravljali svoje delo v parlamentarni dvorani so pohajkovali po mestnih ulicah.

Med aktivnimi pri tem bicikliranju so bile tudi nekatere nevladne organizacije, med biciklisti pa na dragih kolesih opazni tudi migranti. Včerajšnji dogodki so minili mirno, policisti so vse skupaj zelo natančno spremljali, ponekod tudi s kamerami, v Ljubljani je bil v zraku policijski helikopter. Zato je njihova navedba o številu udeležencev tudi bistveno bolj verodostojna kot navajanje t. i. organizatorjev, kjer so govorili o 20 tisoč navzočih.

Koliko prekrškov ali kaznivih dejanj so zaznali v policiji, zaenkrat še ni znano, zagotovili pa so, da bodo ustrezno ukrepali. Epidemija namreč še vedno traja, prepoved javnega zbiranja pa tudi še vedno velja. V tem je tudi razlog, da uradno “organizatorja” menda ni, kot so poročale sinoči nekatere televizijske hiše.

Predstavniki prvorazredne levičarske elite in pljunek v obraz zdravnikom
Hkrati pa so kot vodjo protestnikov navajali Jašo Jenulla, za katerega je dober poznavalec razmer Božidar Novak na Twitterju zapisal, da živi v meščanski vili na Slovenski cesti v Ljubljani, primami Joški Hegler, direktorici ljubljanskega stanovanjskega sklada, in očetu Hinku Jenullu, državnemu tožilcu. “Jaša Jenull ima 38 let in je lastnik društva KUD Ljud,” je še dodal Novak.

Več si lahko preberete TUKAJ.

……………..

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine