7.5 C
Ljubljana
nedelja, 24 oktobra, 2021

Minister Poklukar: »Otroci Pediatrične klinike so pravi junaki – zaščitimo jih«

Piše: L. B.

Minister za zdravje Janez Poklukar je obiskal Pediatrično kliniki v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. »Otroci v stavbi za mano so pravi borci, pogumni junaki. Od njih se lahko veliko naučimo. A jih hkrati moramo zaščititi,« je zadovoljno rekel minister.

Po državi so se številnih bolnišnicah včeraj odprli dodatni COVID oddelki. »Virus se nezadržno širi in s strahom gledamo proti jeseni. Verjemite mi, da delamo vse kar je v naši moči, da preprečimo lanski scenarij,« je dejal Poklukar.

Spomnil je na konec počitnic in začetek šolskega leta. »Sesti v šolske klopi se dandanes sliši kot neko razkošje. Kajti trenutno ne moremo z zagotovostjo trditi, kaj se bo zgodilo jeseni. Želimo si, da bi se življenje vrnilo v stare tirnice, a se hkrati zavedamo, da ima zdravje slehernika – še posebej pa zdravje naših najšibkejših otrok – prednost pred vsem,« je poudaril minister Poklukar.

V minulem letu so v ljubljanski pediatrični kliniki obravnavali več otrok z večorganskim vnetnim sindromom in vnetjem drobnih žil. Šlo naj bi za težko bolezen, ki je posledica COVID-19, ki pa jo lahko preprečimo s cepljenjem. Cepivo je varno in učinkovito.

Zadnje novice

Sorodne vsebine