11.8 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Ljubljanski Kolosej se danes zapira, Boscarol namesto njega napoveduje Odisejo

Piše: C. R., STA

Ljubljanski Kolosej, ki je v ljubljanskem trgovskem središču BTC deloval 22 let, z današnjim dnem zapira svoja vrata. Jeseni bo kompleks zaživel pod imenom Odiseja.

Stavbo je septembra lani na dražbi kupil primorski poslovnež Ivo Boscarol in napovedal, da si bo prizadeval spisati novo pozitivno zgodbo. Poleg kino dejavnosti bi rad vzpostavil družabno-poslovni center, v katerem bi potekali različni zabavni dogodki.

Danes je Boscarol, direktor istoimenskega podjetja, v sporočilu za javnost potrdil, da se kompleks Koloseja zaradi preurejanja za nekaj časa zapira. Hkrati se po njegovih besedah poslavlja tudi dosedanje ime. Kompleks, katerega vsebine bodo predstavili predvidoma jeseni, bo zaživel pod novim imenom Odiseja. Jeseni bodo objavljene tudi informacije glede začetka obratovanja, je še zapisal Boscarol.

Kolosej je bil naprodaj iz stečaja podjetja Kolosej kinematografi, ki ga je lastniško obvladoval Sergej Racman. Boscarolovo podjetje je kompleks Kolosej prevzelo od stečajnega upravitelja po uspešni dražbi in pravnomočnosti prodajne pogodbe ter sklepa o izročitvi nepremičnine.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine