17 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Zavajanja z ventilatorji naj se takoj nehajo: Ventilatorji SiriusMed R30, ki so bili dostavljeni 12 zdravstvenim ustanovam po Sloveniji, se za zdravljenje bolnikov s COVID-19 uporabljajo po vsem svetu!

Zaradi zavajajočih medijskih prispevkov je družba GenePlanet podala izjavo za javnost, v kateri med drugim navajajo, da so ventilatorji SiriusMed R30 primerni tudi za obravnavo bolnikov s COVID-19 in jih v ta namen uporabljajo po vsem svetu. Izpostavljajo tudi ključne točke iz časnika Finance, v katerem je bilo 13. marca prikazano kaotično stanje na trgu. Do ponedeljka družba Geneplanet dobavila 110 ventilatorjev SiriusMed R30, ki so že bili razdeljeni 12 zdravstvenim ustanovam po Sloveniji. Podjetje GenePlanet sicer svojo dejavnost opravlja že deset let in je prisotno v 35 državah.

 

Zaradi zavajajočih medijskih prispevkov povezanih z ustreznostjo in uporabnostjo ventilatorjev SiriusMed R30, ki jih je podjetje genEplanet diagnostika, d.o.o., skladno s pogodbo z Državnimi blagovnimi rezervami dobavilo slovenskemu zdravstvenemu sistemu, so podali izjavo za javnost. Kot pojasnjujejo, ventilatorje SiriusMed R30 uspešno uporabljajo v številnih evropskih državah, denimo v Veliki Britaniji, Nemčiji, Italiji in na Nizozemskem. Ventilatorji ustrezajo strokovnim zahtevam, imajo vse ustrezne certifikate in so poleg tega preizkušeni in potrjeni v praksi.

Ventilatorji SiriusMed R30 primerni tudi za obravnavo bolnikov s COVID-19
Kot je že v ponedeljek potrdil tudi dr. Tomislav Mirkovič iz UKC Ljubljana, je ta tip ventilatorjev primeren tudi za obravnavo bolnikov s COVID-19, če imajo kompresor, ogrevane cevi in vlažilec. Vsi dobavljeni ventilatorji R30 imajo že vgrajen kompresor, prav tako pa smo tudi sami ponudili nadgradnjo z aktivnim vlažilcem z dvojno ogrevanimi cevmi. Za večino COVID-19 pacientov pa je ventilator primeren tudi v obstoječi različici.

Foto: GenePlanet

Do ponedeljka družba Geneplanet dobavila 110 ventilatorjev SiriusMed R30
Do ponedeljka je družba GenePlanet DBR dostavila 110 ventilatorjev SiriusMed R30, ki so bili dobavljeni v različne slovenske bolnišnice, prav tako je v večini že bilo izvedeno izobraževanje. Prispeli ventilatorji so bili na lokaciji sestavljeni in preizkušeni s strani strokovno usposobljenega kadra, ki ima dolgoletne izkušnje pri upravljanju tovrstnih naprav. Za vse ventilatorje je bil izveden vizualni in funkcionalni pregled, opravljene električne meritve, preverjeno delovanje aparata in njegova celovita tehnična brezhibnost, kar dokazujejo instalacijski zapisniki. Ventilatorji so nameščeni v univerzitetnih kliničnih centrih, splošnih bolnišnicah in bolnišnicah po Sloveniji.

Foto: GenePlanet

Finance so v članku že 13. marca opisale kaotično stanje na trgu
GenePlanet med drugim prilaga ključne točke iz članka, ki je bil objavljen v časniku Finance 13. marca, v katerem opisujejo kaotično stanje na trgu. V podjetju Dräger Slovenija so povedali, da imajo klice iz bolnišnic za nabavo ventilatorjev za umetno dihanje, vendar pa jih v zalogi nimajo. Poleg tega iz Nemčije, kjer je matično podjetje, ne dobijo več niti nekaterih drugih materialov, saj je Nemčija omejila izvoz določenih medicinskih artiklov.

“Italijani so naročili pet tisoč ventilatorjev in s trga poberejo čisto vse. Mi zaloge ventilatorjev nimamo, za vsako povpraševanje posebej vprašamo proizvajalca, kako je z dobavnim rokom, trenutno je to vsaj 90 dni,” je za Finance povedal direktor podjetja Framed Franci Zore.

Vodja za medicinski material Danilo Mencigar iz družbe Ram2 je za Finance med drugim povedal, da ventilatorjev nimajo na zalogi in tudi, če bi bolnišnice danes naročile ventilatorje, “bi jih morda lahko dobavili konec maja ali junija.”

Foto: iStock

Od izbruha pandemije se je proizvodnja ventilatorjev R30 potrojila, uporabljajo jih po vsem svetu
Od izbruha pandemije COVID-19, se je proizvodnja ventilatorjev R30 potrojila, uspešno pa so jih namestili v številnih državah. Med drugim 300 v Franciji, 250 v Veliki Britaniji, 200 v Srbiji. Prav tako so ventilatorje namestili na Poljskem, v Italiji, Nemčiji, na Nizozemskem, v Avstriji, Ukrajini, Rusiji in v Makedoniji.

Vir: GenePlanet

Družba GenePlanet je priložila tudi pismo zahvale, ki ga je britansko veleposlaništvo v Pekingu poslalo porizvajalcu.

Ventilatorji R30 so bili predani 12 zdravstvenim ustanovam po Sloveniji
V Sloveniji je bilo 20 ventilatorjev omenjenega tipa predanih SB Celje, 11 SB Murska sobota, po 10 sta jih prejela UKC Ljubljana in UKC Maribor, sedem SB Ptuj, šest Bolnišnica Topolšica, po pet SB Nova Gorica in SB Trbovlje, štiri SB Slovenj Gradec, tri SB Izola, dva SB Brežice in enega Bolnišnica Sežana.

Vir: GenePlanet

GenePlanet svojo dejavnost opravlja že deset let in je prisotno v 35 državah
Kot za konec poudarjajo v izjavi za javnost, je GenePlanet je poslovno odlično podjetje, ki svojo dejavnost na trgu opravlja že več kot deset let in je danes prisotno v 35 državah sveta. “V družbi GenePlanet smo tako pri sklepanju poslovnih razmerij, kot tudi pri izvajanju sprejetih obveznosti ves čas ravnali zakonito, skrbno in v skladu z dobro poslovno prakso,” poudarjajo. S predstavljenimi dokumenti želijo ohraniti njihovo dobro ime v poslovnih krogih, saj medijsko prikazovanje podjetja GenePlanet v negativnem kontekstu brez utemeljenega razloga škoduje njihovemu mednarodnemu ugledu.

Rok Krajnc

Zadnje novice

Sorodne vsebine