9.1 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Kolumnist Nova24TV Mitja Iršič že dalj časa prejema grožnje privilegirancev režima! Bo policija vendarle ukrepala?!

Analitik in kolumnist Mitja Iršič je že dalj časa zaradi svoje aktivnosti na spletu in družbenih omrežjih deležen groženj s strani anonimnega uporabnika. Grožnje prejema kot komentarje pod blogom, prek Twitterja in celo prek SMS-sporočil. Glede na to, da je bil izdan priročnik za prijavljanje sovražnega govora, prav tako pa je bila FDV že razkrita kot zanesljiv partner družbenih omrežij, se je Iršič iz principa odločil ukrepati. Pri vsem tem je še posebej bizarno, da se anonimni povzročitelj groženj skuša izdajati za Mateja Rigelnika, ki je za Nova24TV odločno zanikal, da bi bil vpleten v dogajanje. Vsa sporna sporočila in uporabniški profil s psevdonimom Vseved so bili s Twitterja že izbrisani, obrnili pa smo se tudi na policijo z vprašanjem, ali so glede zadeve že ukrepali.

 

Politični analitik in kolumnist Mitja Iršič že dalj časa kot mnenjski voditelj aktivno sodeluje na družbenih omrežjih in na spletu. Je oster kritik nekdanjega režima in globoke države kot kontinuitete slednjega, njegovo nefiltrirano pisanje o čistem libertarizmu pa vzbudi jezo pri marsikaterem privilegirancu. Tako Iršič prejema grožnje že vse odkar je leta 2015 postal aktiven komentator, in sicer po različnih komunikacijskih kanalih, prejema jih namreč prek Twitterja, elektronske pošte, kot komentarje in celo po SMS-sporočilih. Kontaktirali smo tudi Iršiča, ki pravi, da se je groženj že navadil in da bi, če bi ga te spravljale v nelagodje ali pa bi ga motile, že zdavnaj nehal pisati. A tokrat je anonimni uporabnik Twitterja pri svojih grožnjah presegel vse meje. Kot pravi Iršič, grožnje praviloma ignorira, a bo tokrat naredil izjemo, in sicer bolj zaradi principa kot pa zaradi vsebine groženj.

Globoka država izdala priročnik za prijavljanje sovražnega govora, FDV pa je že bila razkrita kot zanesljiv partner družbenih omrežij pri cenzuriranju
Poročali smo že, kako v okviru priročnika Zmoremo!, ki je izšel v okviru Sveta Evrope, soavtorica pa je med drugim Nina Perger s Fakultete za družbene vede, otrokom in mladini delijo nasvete za prijavljanje sovražnega govora policiji. Da je šlo tudi tem v resnici za vzgojo mladih v državljane, ki bi policiji ovajali vse drugače misleče in tiste, ki so kritični do oblasti, je jasno razvidno iz primera pogovora mlade ženske in policista, ki ji pojasni, da na spletu nihče ni anonimen in da družbena omrežja zbirajo IP-naslove uporabnikov. FDV je bila pred meseci že razkrita tudi kot zanesljiv partner družbenih omrežij Facebook, Twitter in YouTube pri cenzuriranju vsebin, ki so kritične do leve ideologije ali socialistične oblasti. To postaja tudi vroč izvoz; nedavno se je o inovativnih pristopih, ki jih FDV uporablja pri omejevanju svobode izražanja tja prišla podučit tudi Elizabeta Gjorgievska, žena socialističnega predsednika s korupcijo prežete Makedonije Steva Pendarovskega. “Le vprašanje časa je, kdaj bo blokiran prav vsak, ki bo podvomil v azilno politiko in v demokratični socializem – prepakirani neomarksizem?” se ob tem sprašuje Iršič.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine