22.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 2 avgusta, 2021

Kdo se spreneveda? Sporni direktor s tednikom Mladina povezane zamejske hobotnice KB 1909 Boris Peric trdi, da je Vega Finanz ugasnila leta 2012 – kako je mogoče, da je v letu 2017 naredila pet milijonov evrov izgube?!

“Med razpravo na skupščini KB 1909 je na dan prišlo vprašanje o donedavnem drugem delničarju goriške družbe, anonimnem luksemburškem Vega Finanz. V naših medijih vse tiho je bilo,” se je odzvala nekdanja predsednica preiskovalne komisije o ugotavljanju odgovornosti nosilcev javnih funkcij na programu otroške kardiologije ter področju nabav in upravljanja z medicinsko opremo in zdravstvenim materialom in sekretarka v kabinetu predsednika vlade Jelka Godec.


Medij TDD Furlanija Julijska Krajina je poročal o zelo zanimivih informacijah glede lastništva zamejske družbe KB 1909, nekdanje lastnice tednika Mladina. Na skupščini družbe KB 1909 se je razkrila anonimna luksemburška družba Vega Finanz, ki jo je leta 1989 ustanovil Safti in je po besedah Perica služila za sanacijo Primorskega dnevnika in TBK. Leta 2002 se je preimenovala v Vega Finanz in se kot delničar pojavljala v različnih družbah skupine KB 1909 in v sami matici, so poročali iz slovenskega zamejskega medija.

V nadaljevanju razgaljajo, da dokument iz luksemburškega registra razkriva, da so lastniki Vega Finanz sam Boris Peric, nekdanji predsedik Saftija Dario Zuppin in Adriano Sossi. Dvanajstega aprila 2019 je na vprašanje lastništva Vega Finanz Peric povedal mirno, da ne ve, kdo je lastnik. Dne tridesetega aprila 2020 je Peric odgovoril, da je imela družba Vega Finanz deleže v družbah KB 1909. V letu 2012 se je izvedla dokapitalizacija luksemburške družbe in po besedah Perica ta družba več ne obstaja.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine