21.2 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Igor Pirkovič, ki ga je zaradi Thompsona odneslo z mesta urednika Tednika: Umazali so moje dobro ime, razmišljam o odškodninskih tožbah

»Nisem se imel možnosti braniti. Umazali so moje dobro ime. Razmišljam o odškodninskih tožbah proti nekaterim medijem,« je za Demokracijo povedal novinar RTV Slovenija Igor Pirkovič, ki je bil do afere s prepovedjo koncerta Marka Perkovića Thompsona urednik Tednika.

Igor Pirkovič je leta 2017 za Tednik naredil prispevek o Marku Perkoviću Thompsonu, v katerem je hrvaški pevec zavrnil obtožbe, ki so se na njegov račun pojavljale v osrednjih slovenskih medijih. Kasneje je bil Thompsonov koncert prepovedan, ceno pa je plačal urednik Tednika Igor Pirkovič. Zaradi političnih pritiskov in napadov v mainstream medijih je podal odstopno izjavo, odgovorna urednica informativnega programa Televizije Slovenija Jadranka Rebernik pa jo je sprejela.

V tako nezdravem okolju je treba odstopiti. “Tudi zato, da sem zaščitil tiste pokončne ljudi, ki so ob pritiskih stali za mano in mi ščitili hrbet. Presekal sem to agonijo,” je takrat povedal Igor Pirkovič.

Pirkovič danes pravi, da je bil njegov prispevek v Tedniku vrhunski in sploh ni bil nestrpen. Thompsona je poiskal zato, da bi povedal svoje mnenje, saj se je o njem prepirala cela Slovenija. »Če prispevek ne bi bil narejen profesionalno in bi bil zanič, bi ga zagotovo umaknili iz arhiva TV Slovenija. Tako pa je še vedno tam,« je povedal za Demokracijo.

»Že prej sem bil na udaru, iskali so razlog, da me razrešijo. Če ne bi bilo Thompsona, bi našli kaj drugega,« je še dejal in dodal, da je bilo umazano njegovo dobro ime, zato razmišlja o odškodninskih tožbah proti nekaterim medijem.

Kot smo poročali, je upravno sodišče ugotovilo, da je bila prepoved koncerta hrvaškega pevca nezakonita (TUKAJ).

Zadnje novice

Sorodne vsebine