0.7 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Ideološka nestrpnost poslanke SAB Maše Kociper – raje bi dala štiri milijone evrov za referendum kot 300 tisoč evrov za zasebne šole!?

Levičarji se, kot kaže, nikakor ne morejo sprijazniti, da je njihov zakon, s katerim bi zmanjšali financiranje zasebnih osnovnih šol, v parlamentu padel. V SAB tako napovedujejo, da bodo zbirali podpise za referendum. To razgalja politični amaterizem v omenjeni stranki, saj referendum o zakonu, ki odpravlja protiustavnost, pri nas v resnici sploh ni dovoljen. 

 

Četrtkovo glasovanje v državnem zboru, na katerem se je izkazalo, da je sporni zakon ministra za izobraževanje Jerneja Pikala o financiranju javnih šol, ki niso v državni lasti, padel, je, kot kaže, še kako razburilo slovensko levico. V odzivih na glasovanje namreč zdaj nepremišljeno napovedujejo tudi nekatere ukrepe, ki – realno gledano – sploh niso možni. Kot primer omenimo, da v SAB napovedujejo celo, da bodo zbirali podpise za referendum, čeprav je ta možen le v primeru, ko gre za potrditev zakona, sprejetega v državnem zboru.

V stranki SAB pod vodstvom Alenke Bratušek, kot je videti, niso seznanjeni niti s tem, v katerih primerih je referendum sploh možno izvesti. Tako je še kako zaskrbljujoče, da ta stranka, v kateri, kot kaže, ne obvladajo niti osnov politike, med drugim sodeluje tudi v vladi Marjana Šarca ter s tem kroji usodo slovenskih državljanov. Ob napovedi referenduma o zakonu, ki je padel v državnem zboru, se je sicer izpostavila predvsem poslanka SAB Maša Kociper, ki je znana predvsem po tem, da je bila leta 2011 neuspešna kandidatka Zorana Jankovića za predsednico državnega zbora, v lanskem letu pa ji je vendarle ponovno uspela vrnitev v državni zbor, a ne na volitvah, pač pa po njih, ko je v njem zamenjala Petra Jožefa Česnika, ki je postal minister za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine