7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

(FOTO) Stranka Alenke Bratušek v težavah: zaradi žaljivih izjav o maskah, ki jih je izdelalo podjetje SETI, češ da so “sekret papir”, slednje od njih terja opravičilo, sicer sledi tožba!

Odvetniška pisarna Ušeničnik Žagar je na Stranko Alenke Bratušek, vodjo njene poslanske skupine Mašo Kociper ter poslanca Marka Bandellija naslovila poziv k javnemu opravičilu za žaljive izjave, izrečene v državnem zboru ter zapisane na družabnih omrežjih, v zvezi z obraznimi maskami, ki jih proizvaja podjetje SETI iz Kranja.
 
Kot je znano, je podjetje SETI papirna galanterija tudi proizvajalec štirislojnih zaščitnih mask iz materiala “Airlaid”, ki ga imenujejo tudi netkano blago oz. papir v imitacijio blaga. Gre za celulozni material, vendar je proizveden po suhem postopku, zelo dobro vpija tekočino, obenem pa je v vodi netopen, kar pomeni, da ne razpade, ko je povsem prepojen s tekočino – v primerjavi z navadnim papirjem. Takšen material proizvaja le pet proizvajalcev na svetu, nobeden od teh pa ni iz Azije oziroma Kitajske. Gre pa za zelo zahteven tehnološki postopek pridelave takšnega materiala. To pa tudi pomeni, da ima družba SETI tudi ustrezne certifikate za proizvodnjo takih mask.

Omenjena družba predvsem od poslanca Bandellija sedaj zahteva javno opravičila, saj je Bandelli prav za te maske javno izjavljal, da so “sekret papir”, kar naj bi po njegovo pomenilo, da so povsem nekvalitetne. Ker gre po mnenju družbe SETI za žaljive in neresnične izjave, ki vsebujejo elemente kaznivega dejanja, omenjena družba preko odvetniške družbe Ušeničnik Žagar od poslanca zahteva javno opravičilo.

Sedaj objavljamo tudi uradni dopis odvetniške družbe o opravičilu, ki si ga lahko ogledate v fotogaleriji.

 

………………

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

 
 
 
 

Zadnje novice

Sorodne vsebine