26.3 C
Ljubljana
torek, 15 junija, 2021

Čistke v naslednici komunistične partije: Mladi forum SD zahteva izključitev ilirskobistriškega župana Emila Rojca!

Mladi forum SD je nadzornemu odboru SD predlagal izključitev župana Ilirske Bistrice Emila Rojca iz stranke, je za STA potrdil predsednik Mladega foruma SD Luka Goršek. Povod za takšno potezo je bila po njihovi oceni žaljiva komunikacija Rojca z novinarkami. Nadzorni odbor stranke se bo z Rojcem pred končno odločitvijo še pogovoril.

 

Predsednik Mladega Foruma SD Goršek je za STA pojasnil, da so se pri odločitvi, da predlagajo Rojčevo izključitev, osredotočili na žaljenje novinark Primorskih novic. Njegova stališča glede migrantske politike po zagotovilih Gorška na to niso vplivala.

Rojc je namreč v odgovoru na vprašanje omenjene medijske hiše novinarkam pripisal “kurji sindrom”, članke pa na nivoju “kure nesnice”.

Kakšno odločitev bo sprejel nadzorni odbor, si Goršek ne upa napovedovati, upa pa, da bodo organi “ustrezno ukrepali”. Ni pa niti prepozno, da se župan še opraviči, je poudaril. V tem primeru bi v Mladem forumu morda še razmislili o umiku predloga, je dodal.

V SD so za STA potrdili, da je nadzorni odbor stranke prejel predlog za izključitev Rojca, ki ga bo skladno s statutom stranke tudi obravnaval. Nadzorni odbor mora v postopku ugotoviti točnost in relevantnost očitkov, član pa ima v postopku pravico do zagovora. Na odločitev nadzornega odbora ima član pravico do pritožbe na konferenco stranke, so pojasnili.

Statut sicer določa, da se članico ali člana se izključi iz stranke, če krši statut ali program stranke, če postane članica ali član druge stranke, če z aktivno udeležbo deluje v drugi stranki, če kandidira na drugi listi oz. kljub opozorilom pristojnih organov deluje proti politiki stranke.

Rojc se na klice in sporočila STA ni odzval. O predlogu Mladega foruma SD pa sta poročala tudi POP TV in Primorske novice.

Zadnje novice

Sorodne vsebine