22.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 2 avgusta, 2021

Bo Ivan Gale sledil pozivu Igorja Jurišiča iz stranke mladih in razkril vse – tudi to, kar bi ga lahko obremenilo?

Odzivov na nastop Ivana Galeta v oddaji Tarča je vedno več. Eden bolj zanimivih je prišel s strani Igorja Jurišiča, enega od predsednikov izvenparlamentarnih strank. Gre za enega od Galetovih podpornikov, ki pa je nekoliko presenečen, da je Gale šele kasneje obremenil Urško Bačovnik Janša, sicer ženo predsednika vlade. Zato je sedaj nekoliko o dvomih, ali je Gale res verodostojen ali ne.

 

Pismo objavljamo v celoti:

Spoštovani g. Ivan Gale,

S to prošnjo predsednik Stranke mladih – Zeleni Evrope Igor Jurišič naprošam Vas,  g. Ivan Gale, da javnosti predstavite VSE posnetke in VSE dokumente, ki ste jih zbrali, da si lahko brez razlag ustvarimo svoje mnenje.

Osebno sem eden tistih, ki sem se vključili v skupino podpore na začetku in kjer nas je preko 70.000.

Verjetno je malo takšnih, ki niso spremljali Tarče 23.4. in tudi 30.4. kjer ste razkrili določene posnetke in dokumente ter predstavili svoje poglede.

Prav zato me je dobesedno šokiralo, ko ste šele 4.5.2020 javnost seznanili, da je med tistimi, ki so posredovali pri nabavah, tudi žena Predsednika Vlade Republike Slovenije gospa Urška Bačovnik Janša.

V Tarči 23.4. ste našteli vrsto vplivnih ljudi, vključno z g. Podobnikom in g. Peterletom, med vplivnimi pa niste niti z besedo omenili žene predsednika vlade.

Ne želim javno ugibati o razlogih, zakaj žene predsednika vlade niste javnosti razkrili že 23.4., želim pa, da javnosti TAKOJ predstavite vse, kar imate, saj ste vendarle žvižgač, ki želi javnosti razkriti nepravilnosti in ne pogajalec, ki po potrebi ali po občutku objavlja informacije. Javnost je željna VSEH informacij in zato strategija 1001 noči tukaj ni najbolj primerna.

Morda moje razumevanje žvižgačev ni pravilno, ampak žvižgače razumem kot tiste, ki obremenjujoče dokumente v pisni, video ali zvočni obliki razkrijejo v javnosti in na podlagi katerih si lahko javnost ustvari točno sliko brez dodatne razlage, v vašem primeru pa je šlo za relativno malo dokumentov in precej obširno razlago.

Prosim Vas, da svoj status žvižgača utrdite z objavo vseh video, avdio, elektronskih in pisnih zapisov  še v tem tednu in dovolite javnosti, da si na podlagi kronološko urejenih in zbranih zapisov ustvari lastno mnenje, h kateremu boste pomagali predvsem s tehničnimi napotki, sklepanje pa prepustili javnosti. Vse preveč je že namigovanj o iskrenosti vaših namenov, zato je tudi za vašo integriteto in ugled nujno, da TAKOJ objavite VSE, kar imate.

Sporočanje delnih in nepopolnih informacij ter zavračanje odgovorov na glasna vprašanja javnosti smo že dva meseca deležni s strani vladnega govorca in zato Vas toliko bolj prosim, da z deljenjem VSEH informacij, posnetkov in dokumentov, ki so navsezadnje dokumenti javnega značaja, omogočite javnosti, da si ustvari popolno sliko.

Prav zaradi nepopolnih in delnih informacij, ki so nakazovale na velik dvom v ustavnost in zakonitost ukrepov smo Stranka mladih – Zeleni Evrope na Ustavno sodišče vložili v presojo pobudo za začetek postopka za oceno ustavnosti in zakonitosti »Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih, površinah in mestih v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin (Uradni list RS, št. 52/20)«, ki jo vodijo pod številko U-I-153/20 kot ABSOLUTNO PREDNOSTNO.

Takšnega Ivana Galeta, ki bo z javnostjo delil VSE, kar ima, mi tudi v prihodnje ne bo težko podpirati, zato še enkrat prosim, da z javnostjo delite VSE, kar imate.
Igor Jurišič, Predsednik Stranke mladih – Zeleni Evrope

……………..

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine