Piše: Kuloar.si
»Mamma mia«, kot Primorka tudi jaz obožujem pašto na tisoč in en način, še posebej z omakami, ki vsebujejo različne vrste zelenjave. Tokrat sem pripravila recept za vrtnarsko pašto (testenine po italijansko), kjer se poleg okusne domače paradižnikove omake skrivajo še na oljčnem olju zapečeni jajčevci, bučka, zelene in črne olive, česen ter bazilika. Vse skupaj sem začinila z mešanico začimb »Sugo & Bolognese Trije kralji«.
Za 4–5 oseb: 500 g paradižnikov sorte pelati, 1 manjša čebula, 250 g mini paradižnikov (dateljev, češnjev ali cocktail), 1 jajčevec, 1 bučka, pest zelenih oliv, pest črnih oliv, 2 stroka česna, sveži lističi bazilike, oljčno olje, začimbna mešanica »Sugo & Bolognese Trije kralji«, sol, sladkor, 500 g testenin
Več si lahko preberete TUKAJ.