Piše: Kuloar.si
Preproste in omamno okusne rezine s stepeno smetano in svežimi jagodami bodo zadovoljile brbončice vsakega sladokusca. Njihov videz pa bo prevzel tudi vse tiste, ki se sladic izogibajo.
Potrebujemo (za pekač mer 20 x 24–26 cm): 4 jajca, 120 g sladkorja, 100 g mehke bele moke, 1 vanili sladkor, mleko
Za nadev: 250 ml stepene smetane, 250 g jagod, 2 jž sladkorja v prahu, 1 jž grobo mletih bučnih semen
*Nasvet za stepanje smetane
Smetana, ki jo bomo stepali mora biti ohlajena na 5°C – 6°C. Stepamo jo v ozki in visoki posodi. Priporočljivo je, da sta tako posoda kot metlice stepalnika ohlajene (jaz oboje pred uporabo postavim za nekaj časa v hladilnik ali na hitro v zamrzovalnik). Smetano stepamo pri najvišji hitrosti stepalnik. Če uporabljamo ročni stepalnik, ga vrtimo vedno v isto smer.
Več si lahko preberete TUKAJ.