3.2 C
Ljubljana
torek, 12 novembra, 2024

Omamno dišeči: Kvašeni cimetovi polžki

Piše: kuloar.si

Prihaja tisti čas v letu, ko povsod diši po cimetu. In končno sem tudi jaz pripravila omamno dišeče cimetove polžke, ki se lepo podajo k vročemu kakavu s smetano ali skodelici toplega sadnega čaja.

Kvašeni cimetovi polžki (foto: Selma Bizjak)

Za 6 višjih polžkov (ali za 12 nižjih) potrebujemo:

Za kvašeno testo: 400 g Manitoba moke “0” Mlinotest, 50 g masla sobne temperature, 2 čž cimeta, 120 g sladkorja, 1 zavitek vanili sladkorja, 1 ščepec soli, 1 zavitek instant kvasa, 250 ml mlačnega mleka

Za nadev: 50 g ohlajenega tekočega masla, 75 g sladkorja, 2 čž cimeta

Za premaz: 100 g sladkorja v prahu, 70 g kisle smetane, 1 zavitek vanili sladkorja

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine