-3.1 C
Ljubljana
četrtek, 2 februarja, 2023

Neverjetno, kakšna črna prihodnost čaka univerzo Harvard!

Piše: mravljišče

Univerza Harvard zagotovo sodi med najbolj znane na svetu. Lahko bi rekli, da je to elitna univerza, ki jo lahko postavimo ob bok Oxfordu, Cambridgeu in Sorboni. No, vsaj do sedaj je tako veljalo.

Po novem pa ne bo več tako. Mednarodna javnost opozarja, da so tako imenovane elitne univerze simbol bele prevlade oziroma dominacije bele rase. Ne glede na to, da so študenti tam enakopravni ne glede na barvo kože in rasno pripadnost, se vse bolj uveljavlja prepričanje, da gre v primeru elitnih univerz za vsiljevanje belske hegemonije ter kulture bele rase, kar ni nič drugega kot novodobni sistemski nacizem.

Debata o tem se je pojavila, ko je harvardska temnopolta študentka Kyla N. Golding najavila, da bo prekinila študij, ker je po lastnih besedah preveč vdihavala molekule bele prevlade, s čimer se bo osvobodila bolečine in travm, ki jih je doživljala ob študiju. »Želim zaščititi svojo energijo pred harvardskim patriarhatom in rasizmom. Zato ne glede na vplačano šolnino študija ne nameravam več nadaljevati. Dovolj je bilo tega.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine