-1.3 C
Ljubljana
sreda, 19 januarja, 2022

Bizarno in tragično: mlada ruska športnica umrla v kadi, ker ji je med kopanjem vanjo padel telefon

Mlada ruska športnica Irina Ribnikova je umrla v kopalni kadi, potem ko ji je iz rok zdrsnil telefon, ki ga je imela priključenega na električno omrežje. Tragična smrt je vnovič sprožila opozorila o tovrstnem početju, ki je zaradi uporabe moderne tehnologije prisoten po celem svetu.

 

Primer 15-letne Ribnikova namreč ni osamljen. Samo v Rusijo so v zadnjih mesecih poročali še o treh podobnih tragedijah. Februarja je v kopalni kadi v Moskvi umrla 42-letna ženske, ki je želela napraviti sebek oziroma selfie, prav tako februarja je v kadi umrl 17-letnik, ki mu je iz rok padel iPad, v Moskvi pa je življenje iz istega razloga izgubilo tudi 13-letno dekle.

Ribnikova je bila državna prvakinja v disciplini borilnih veščin, ki izvira iz antičnih športov, tako imenovanem vseboju oziroma pankraciju (pankration). Gre za mešanico rokoborbe in boksa oziroma šport, ki so mu v današnjem svetu najbližje MMA – mešane borilne veščine. Je hkrati edini šport antičnih iger, ki nikoli ni bil na sporedu modernih olimpijskih iger.

Ribnikova, ki je bila v Rusiji tudi medijsko izpostavljena zaradi atraktivnega videza, je bila pred nekaj tedni uvrščena v rusko reprezentanco. “Izgubili smo izjemno osebo, mlado, pametno, lepo in prijateljsko. Oboževala je šport in želela je postati svetovna prvakinja,” so ji v slovo zapisali znanci na socialnih omrežjih.

Zadnje novice

Sorodne vsebine