7.5 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Združeni starši: Jutri javni protest pred Državnim zborom RS proti ukrepom vlada na področju šolstva

V torek, 9.7.2019, se bomo Združeni starši zbrali na javnem protestu pred 10. redno sejo Državnega zbora in tako izrazili nestrinjanje z ukrepi vlade na področju šolstva.

Začeli se bomo zbirati ob 11:30 na ploščadi pred Državnim zborom.

Zakaj?

Vlada in poslanci želijo s spremembo zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (ZOFVI-L) zaostriti pogoje za ustanavljanje in delovanje nedržavnih šol v Sloveniji.

Predlog zakona ne odpravlja krivic, prinaša dodatno razslojevanje in onemogoča dostop do nedržavnega dela javne mreže šolskega sistema v Sloveniji najbolj ranljivim skupinam.

Minister Pikalo ne spoštuje ustavnega reda države in v spremembe šolskega sistema ne vključuje javnosti!

Združeni starši bomo temu jasno, odločno, a hkrati spoštljivo rekli NE!

Kaj želimo doseči?

Poslance bomo z našo prisotnostjo pred parlamentom pozvali, naj ob glasovanju presežejo ideološke razlike, kot smo jih bili zmožni starši, ki smo se povezali v civilni iniciativi. Namesto ideološke vojne, naj politiki pokažejo dovolj modrosti, da pri državljanih ne povzročajo dodatnih neenakosti ter omejujejo ustavno varovanih pravic otrok in staršev.

Hkrati pa bomo pozvali ministra, da odstopi od omenjenega predloga, nov predlog pa pripravi celovito, upoštevajoč vse otroke enako ter v pripravo vključi vso zainteresirano javnost.

Vir: Združeni starši

Zadnje novice

Sorodne vsebine