12.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Tudi v SZ ni padel komunizem z enim zamahom!

»Kulturo smrti«, ki jo lahko vidimo ob vsakokratnih protestih privilegirancev proti drugačni vladi kot smo no imeli v kontinuteti, je primerljiva s trdim – Stalinovim komunizmom. V »zlati Svobodi« – (leta komunsične represij po vojni) , je kultura smrti pomenila »čiščenje«. (Beseda izvira iz Kardeljevega opozorila iz Beograda z dnem 25.6.1945 prvemu predsedniku vlade v Sloveniji Kidriču, da se v Sloveniji prepočasi »čisti«)! Vemo pa, da se je v »zlati svobodi« morilo vsak dan, v nedeljo pa se rajalo na partizanskih mitingih.

 

Sicer pa se je že intenzivno »čistilo« v Rusiji, in to že od vrnitve rdečega revolucionarja Lenina iz Zuricha l. 1918. ( Zgodovinar Robert Conqvest navaja, da se Lenin ( 1918 – 1924) že lahko »pohvali« z 500.000 žrtvami, za naslednika Stalina (1924- 1953) pa navaja že številko 500 milijonov)!

Lenin je za namestnika želel Trockega, ki ga je Stalin po napisani knjigi v izgnanstvu o resnici v SZ , nato dal v Mehiki ubiti. ( Tudi nekateri naši komunisti so takrat v tridesetih p. s. bili obtoženi trockizma moj sos-herojKerenčič, …) in tako po ukazu Stalina v času naše NOB na razne načine pokončani). Na podoben način so še nato izginili mnogi Stalinovi oblastni konkurenti – sovražniki ljudstva! (Smešna so bila takrat poročila v SZ o prometnih nesrečah, da je koga iz Kremlja ( Kamenjev, …) povozil avto, saj takrat v SZ drugih oseb. avtov ni bilo, kot samo oblastnih)! Več pretendentov za prestol, pa je »umrlo« zaradi »neozdravljivih« bolezni. (Tito se je spretno izogibal »teh bolezni«, ko njegov kolega Dimitrov iz Bolgarije ni imel te sreče)!

Zato se je v začetku petdesetih p.s. v vrhovih SZ začelo razmišljati , kako dolgo še je tudi ekstremistu in samopašnežu Stalinu »dovoljeno živeti«! In 5. marca1953 ga iz svoje sobe ni bilo več na spregled. Prvi se je odločil – upal pokukati v njegovo spalnico, njegov mladostni prijatelj Berija , ki sta kot huligana v Bakuju izropala poštno kočijo in še počenjala marsikaj. To, da je kot prvi stopil v sobo, pa je pri ostalih prisklednikih iz Kremlja privedlo do suma , da je z Berijem dogovorjeno za nasledstvo! Zato tudi Berija več ni dolgo živel. Zgodilo se je 7. 7. 1953. V CK SZ pa so nato imenovali predsednika – Ukrajinca Hruščova, ki je na XX. . Kongresu KPSZ vso podtalnost in podlost« »vožda« razkrinkal. Hruščev je nato Iz Leninovega mavzoleja celo odstranil »zamrznjenega Stalina.

Daljši – »primerjalni« uvod zato, da se ob menjavi kontinutete , tudi pri nas nekaj podobnega dogaja. Sicer še gre le za grožnje , pa vendar , je v napovedanemu v transparentih protestnikov moč najti primerjavo o kateri pišem!

Ptuj, 9. 7. 2020 R. Topolovec

Zadnje novice

Sorodne vsebine