18.7 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Prejeli smo: Podjetje ETI Izlake, v katerem je zaposlenih 1000 delavcev, ne upošteva odlokov o preprečevanju širjenja koronavirusa

Bralka nam sporoča, da podjetje ETI Izlake, v katerem je zaposlenih 1000 delavcev, ne upošteva odlokov o preprečevanju širjenja koronavirusa.

Medtem, ko prestrašeni dleavci delajo brez zaščite, je vodstvo podjetja seveda na varnem doma. Pismo objavljamo v celoti:

»Prijavljam naše podjetje ETI Izlake, da naša tovarna obratuje in več kot 1000 nas je. Določeni ljudje kašljajo, ne dajejo roke pred usta, zaščite ni. Nihče nam ni dal razkužil, niti mask….

Zakaj ne upoštevajo odloka države, me zanima? Delavci smo močno prestrašeni in nezaščiteni. V slabo prezračenih prostorih smo nagneteni in obravnavajo nas kot živino. Medtem pa se je vse vodstvo spretno umaknilo iz podjetja in jih ni v službi. 

Prosimo, če nas pridete s kamero posneti, ker so za nas psihično nevzdržne razmere, medtem, ko zagorski župan Matjaž Švagan ukazuje lokalnim manjšim podjetnikom, da jih bo doletela globa, če bodo delali.«

Odziv podjetja

Spoštovani, v podjetju ETI Elektroelement, d.o.o., je skrb za dobrobit in zdravje naših sodelavcev na prvem mestu. Temu ustrezno prilagajamo procese v podjetju na način, ki omogoča normalno poslovanje. Osredotočili smo se na zagotavljanje nemotenega poslovanja ob hkratni čim večji skrbi za zaposlene. Delo od doma se ne izvaja, saj bi ga realno lahko organizirali samo za 5% zaposlenih in bi po naših ocenah prineslo precej napetosti znotraj podjetja. Zaposlenim, ki so starši malih otrok in so z zaprtjem šol in vrtcev ostali brez varstva, seveda omogočamo, da ostanejo doma. Zato tudi beležimo zmanjšanje števila zaposlenih na delovnih mestih (približno 17% danes dopoldne). Prav tako smo pozvali kronične bolnike, starejše nad 60 let in mlade mamice, da ostanejo doma.

Večina naših dobaviteljev in kupcev še vedno posluje. Beležimo pa manjše težave z logistiko, kjer prihaja do zamud, kar uspešno rešujemo.

Zavedamo se pomena trenutne situacije, zato smo v skladu s priporočili NIJZ, glede preprečevanja okužb z virusom SARS-CoV-2 sprejeli in tudi začeli izvajati vrsto ukrepov, ki jih dnevno še povečujemo in krepimo in ki bodo pripomogli k zajezitvi širjenja virusa. Z jutrišnjim dnem začnemo meriti temperaturo zaposlenih, znižali bomo število zaposlenih v posameznih delovnih prostorih, uvedli dodatno čiščenje in razkuževanje najbolj obremenjenih delovnih prostorov, ter omejili gibanje zaposlenih med oddelki znotraj podjetja. 

V kolikor bomo s temi ukrepi uspešni, bo vpliv na poslovanje obvladljiv. V kolikor pa pride do zaprtja podjetja za daljši čas, pa posledic ne znamo točno predvideti.

Verjamemo, da nam bo z upoštevanjem ukrepov uspelo prebroditi trenutne razmere.

Izlake, 16.3.2020                                                                                Mag. Tomaž Berginc

Generalni direktor

Zadnje novice

Sorodne vsebine