9.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Pismo vodstvu RTVS! Vaša televizijska hiša odkrito navija za nasprotnike sedanje vlade! Sramota!

Spoštovani g. Igor Kadunc, gen. direktor Javnega zavoda RTV Slovenija in ga. Manca J. Ambrožič, odgovorna urednica informativnega programa Televizije Slovenija! 

V četrtek, 25. junija 2020 smo praznovali naš državni domovinski praznik Dan državnosti, z velikim veseljem sem praznoval tudi jaz osebno, ker sem ponosen, da imamo domovino in samostojno državo. Letošnja državna proslava je bila izredno lepa, domača, domoljubna. Zelo me je nagovoril tudi gospod Borut Pahor, predsednik naše države, ki je spodbujal k dialogu in povezanosti, obžaloval pa je razdeljenost, ki se nam vsiljuje, še posebej v zadnjem času. Vendar je kot optimist spodbujal k povezanosti in sodelovanju v sedanjosti in prihodnosti za dobro vseh državljank in državljanov naše domovine. Proslavo sem spremljal preko 1. programa Vaše televizije.

Ko pa sem prisluhnil poročilu nacionalne RTVSlo o proti proslavi na Prešernovem trgu, moram ugotavljati, da Vaša televizijska hiša odkrito navija za nasprotnike sedanje vladne garniture, ki od 13. marca 2020 dela dobro in je odločilno ukrepala k zajezitvi in premagovanju epidemije korona-virusa, obenem pa je v treh protikorona zakonih poskrbela za celovito okrevanje vseh področij življenja in delovanja prebivalcev in ustanov naše domovine in države. Prosim, ali lahko poročate tudi o mnogih pozitivnih in uspešnih rezultatih te vlade. Redno spremljam tudi Vaš informativni program.

O protiproslavi na Prešernovem trgu je poročala Vaša novinarka Špela Požar z odkritim in angažiranim nasprotovanjem sedanji vladni garnituri. Tudi danes sem gledal Vaš TV dnevnik, današnja novinarka  ga. Tjaša Prošek se od ge. Špele ni nič razlikovala, ko je komentirala in navijala za petkove proteste proti vladi. No, včerajšnja četrtkova antiproslava je bila navaden komunistični propagandni anarhistični miting. Nekateri udeleženci so nosili zastave z rdečo peterokrako zvezdo, znakom povojnega jugoslovanskega totalitarističnega komunističnega režima in znakom agresorja na Slovenijo pred 29 leti, namesto slovenske himne so peli komunistično internacionalno himno, namesto slovenskih domoljubnih pesmi so peli italijanske partizanske pesmi… In kar se tiče vsebine, to ni nobena kultura, to je parakultura ulice, nasilja in blatenja demokratičnih vrednot in vseh vrednot, ki so vredne človekovega dostojanstva. In spontano zavzetje nastopajočih obojnih stopnic k frančiškanski cerkvi in samostanu, ali jih je kdo kaj vprašal? Gotovo ne, saj ta množica ravna po načelu: »Sve je naše«. In ali je kdo od Vaših novinarjev, ki je poročal s protestov, kdaj rekel, da so protesti neprijavljeni in nelegalni, hkrati tudi nevarni, saj so bili večina v času epidemije in še danes tvegajo nevarno širitev korona-virusa. In ne recite kaj čez obe omenjeni novinarki, bistveno bolj so za poročanje odgovorni Vaši uredniki in na koncu koncev Vidva.

Vsak petek poročate o številu protestnikov, od 5000 do 10.000…, nikoli pa ne poveste, da smo vsi, ki cenimo napore sedanje vlade, zbrali preko 100.000 podpisov v podporo sedanji dobri in uspešni vladi. Ne zborujemo na ulicah in trgih Ljubljane in drugih naših mest, ker spoštujemo navodila medicinske stroke (NIJZ) in tovrstne odloke vlade ter varujemo zdravje drugih in svoje pred nevarnostjo ponovnega širjenja smrtonosnega virusa.

Izgleda tudi, da se ponavlja zgodovina časa med drugo in po drugi svetovni vojni: zgodovino so z lažjo sprevrgli komunisti in vsa povojna komunistična oblast. Pa zanikajte, če morete. Nemo vsem ljudem naše domovine, tudi Vama v obraz, govorijo stotera grobišča tisočerih kruto pobitih ljudi, ki so mislili drugače. Med vojno in po vojni so komunisti obglavili slovenski narod, rešili so se samo tisti, ki so uspeli pobegniti… Ob tej priliki pa želim pohvaliti Vašo televizijsko voditeljico in komentatorko Vido Petrovčič, ki je pred kratkim na Vaši televiziji korektno vodila pogovor o slovenskem razkolu z zgodovinarji Jožetom Možino, Barbaro Griesser Pečar, Božom Repetom in še enim slovenskim zgodovinarjem polpretekle dobe.

Analogija pa se popolnoma ponavlja. Tiste rodoljube, ki so fenomenalno animirali ves slovenski narod in nas vodili do osamosvojitve že 30 let stara komunistična kontinuiteta in klika preganja z lažjo in ulico in »ustvarja lažno zgodovino«. In Vi z vsem tem dejansko zavestno sodelujete in to podpirate.

Govorite, da je slovenski narod, državljani in državljanke pod to vlado še bolj razdvojen. Oprostite Vaša medijska hiša skupaj z POPTv in drugimi levimi mediji podžigate in soustvarjate to razdvojenost.

Še nekaj, včeraj, 25. junija ste ob 20.00 predvajali oddajo Požig. Oddaja je dobra, korektna, celovito je povzela čas, ljudi, zgodovino od l. 1901, zgradnje slovenskega narodnega doma v Trstu, preko 1. svetovne vojne, požiga doma leta 1920, skozi čas fašizma med obema vojnama, čas in konec 2. svetovne vojne ter do Ozimskega sporazuma med Jugoslavijo in Italijo. Rečem, dobra oddaja, a ni imela nobene zveze s praznovanjem 29. letnice samostojnosti Slovenije, dneva državnosti. Ta oddaja bi bila primerna v povezanosti s 13. julijem 2020, ko državi Italija in Slovenija pripravljata vrnitev slovenskega narodnega doma v last slovenski manjšini ob 100 letnici »požig«. Ta večer bi morali predvajati oddajo, ki bi predstavila veličino slovenske osamosvojitve in prave akterje ter resnično vrednoto in celovito bogastvo naše domovine.

Za božjo voljo, ne sodelujte in ne podpirajte oblikovanja lažne zgodovine. Za božjo voljo, oblikujte pluralen obojestranski in uravnovešen program na naši nacionalki, ne pa navijaško levi. Poročajte vsestransko, celovito in objektivno.

Z vsem spoštovanjem in z vso dobronamernostjo in v duhu domoljubja.

Stane Bešter, državljan Republike Slovenije

Zadnje novice

Sorodne vsebine