0.3 C
Ljubljana
četrtek, 30 novembra, 2023

(PISMO BRALCA) Koga se boji Janković

Piše: Mag. Mirko Macher

Koga želi braniti in zaščititi srbski vožd v Ljubljani, ko se zaskrbljeno obrača na brata Milana in njune leve podpornike?

Ljubljanski župan, ki v sebi goji srbski nacionalistični pridih, ki ga skuša prekrivati, pa ga jugonostalgiki, ki se mu mečejo pred noge, vedno znova izdajo, in ki je s prevaro prevladal nad ljubljansko večino in priseljenci z volilno pravico, in ki obvladuje, tudi že pretežno državne stebre demokratične države, s pomočjo in preko petokolonašev, takšnih ali drugačnih civilnih zasvojencev z denarjem in drogo, se ozira naprej.

Kranjci so bili v svoji zgodovini pretentani večkrat, tudi Korošci in Štajerci so se odvračali od Kranjcev, ko so Srbi svinjali, med prvo in drugo vojno po Primorski in Kranjski, skratka, bilo je čutiti tudi hegemonistične težnje, kako izriniti trdoživi slovenski narod čez meje prelepe Kranjske dežele.

Bratstvo in edinstvo, v kar so verjeli slovanski dogmatiki in velikorusi, v kar verjamejo še danes, je bil le ideološki paravan, ki so ga razgrnili po slovenski deželi naivni delavci pod taktirko ideologov proletarske države. V resnici v te privilegije verjamejo le še anarhisti, lahkoživci in denarni mogotci, ki so izropali to isto delovno ljudstvo, ki jih je in jih vedno znova spravlja na oblast.

Ja, Janković se boji izgubiti mega posle v Ljubljani, boji se Kranjskega Janeza, ki ga je doslej edini uspešno ustavil in ga bo spet, kot so Kranjci v davnini pregnali Turke čez Kolpo, pa dvolične Italijane do reke Piave, in ko so ti kljub porazu, s pomočjo Antante, nazadnje pograbili večji del Furlanije, Trst in Primorje.

Ne govori vam kdor koli. Da bo jasno kdo sem, ki dvigam glas, pripenjam sliko deda Martina Prešerna, ne pa posthumno spomenico NOV strica Franca Prešerna in medaljo junaka za hrabrost mojega očeta, borca Kokrškega odreda, naj relikvije moje družine ostanejo še skrite, tako da bo jasno vsem iz kakšnega testa smo pravi Kranjci, potomci domoljubov in rodoljubov Vojvodine Kranjske.

Ali se Janković bolj boji križa ali polmeseca? V zgodovini Moezije oz. Servije in  kasneje v srednjem veku so Srbi imeli junake, Dušana Silnega itd., ampak takrat so se borili za obstanek na svoji zemlji, za svoje ljudi, nato pa so jih Turki zamrznili za 500 let. V novejši dobi, ko jim je diktator Broz sprostil apetite v avnojski Jugoslaviji  po prelepi Kranjski deželi, pa jim to ni več dovolj. Torej, koga se boji Janković? Misli, da se je muslimanov rešil z mošejo, vendar genskega sovražnika lahko samo varaš, premagaš ga nikoli.

S pomočjo kranjskega regimenta so evropske riti pridobivale privilegije na tem delu kranjske zemlje, izkoriščali delovne ljudi. Danes iščejo pomoč pri nevednih mlečnozobcih: mescih, golobih, … in anarhistično sodrgo, ki se je namnožila na Ljubljanskem z namenom, da se dokopljejo do slovenskega bogastva v celoti.

Turki zopet dvigajo glas, Erdogan grozi Izraelu, Zahodu, …, kar bi moralo skrbeti tudi dediče balkanskega poloma, ki so izigrali celjskega kneza Ulrika. Ko jim je ponudil pomoč proti Turkom, so mu v ogrski zaroti, v srbski Brankovićevi palači, odsekali glavo ter osiromašili kranjsko plemstvo, ki je bilo tedaj na vrsti da vlada v tem delu Evrope, v katerem Dunaj nikakor ni več našel motiva in moči, celjskim grofom pa bi po pogodbi pripadlo in bi bili voljni vladati, če bi preživeli habsburške slabiče.

Ja, strah ima velike oči, pravijo tudi da je strah okrogel notri ga pa nič ni, … samo Jankovića muči že nočna mora, ko se mu prikazuje Kranjski Janez, ki ve zakaj je potrebno oborožiti kranjske fante …, ker ve da bodo edino oni sposobni pregnati balkansko nesnago, pa s tem mislim le na mafijske prekupčevalce, koruptivne birokrate, anarhiste, ki zasedajo ljubljanske ulice in čakaj na znak, ko bodo poskusili ponovno srečo …

Poskusite!

Kranjski Janez ima 2 milijona podpornikov za seboj. Vsi lahkoživci in manipulanti, ki so priklopljeni na slovensko socialo se bodo razbežali v trenutku tja, od koder so prišli, nazaj v šar planine, obdonavska močvirja, …

Ja, tovarišija, z rdečim škratom na čelu, naj vam bo jasno kdo vas gosti in je prijazen z vami ubogimi, ki hlinite izbrisanost…, ko enkrat pride do prelitja vode čez rob, potem šale ni več, tudi golobi, berganti in meseci … slovenski petokolonaši, vam ne bodo več pomagali, ker jih ne bo več tu …

Slovenke in Slovenci, vse kar potrebujemo je samozavest, ki so nam jo dvesto let zbijali Francozi, Lahi, Nemci, Srbi, …, kar se je kasneje izkazalo, da sami niso dorasli nam, če se le ozremo po slovenskem karakterju, znanju in moči, ki se vsakodnevno izkazuje v svetu.

Slovenke in Slovenci potrebujemo polnokrvne državnike, ki bodo prevzeli odgovornost za narod, državnika, kot je bil dr. Jože Pučnik leta 1990 in po osamosvojitvi le redki njegovi nasledniki.

Za konec še misel: Iskrenost = duhovno seme poštenosti. Poštenost = pot k resnici. Resnica = spoznanje božje resnice v večnosti.

Ne išči Resnice v bogastvu!

Mag. Mirko Macher, Radovljica

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine