9 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Občina Ivančna Gorica zaključuje s prenovo Doma kulture v Šentvidu pri Stični

V Šentvidu pri Stični se pospešeno nadaljuje obnova notranjosti kulturnega doma. Dela, ki si jih je pred dnevi ogledal župan Dušan Strnad, izvaja podjetje Primkom d.o.o. iz Ljubljane, zaključena pa bodo do konca meseca marca.

Prenova kulturnega doma ohranja obstoječo prostorsko zasnovo, cilj investicije je celostna posodobitev interierja v kleti, dvorani, balkonu in zaodrju. V dvorani je izveden nov tlak s hidroizolacijo in toplotno izolacijo, položen je tudi že parket. Na podaljšanem balkonu je nameščena stopničasta lesena konstrukcija za stole. Na balkonu in ob stopnicah bo nameščena nova steklena ograja, predviden pa je tudi prostor za avdio video opremo.

Vhodni del parterja pod balkonom je pregrajen z novimi stenami, ob preddverju so izdelane nove sanitarije za obiskovalce. Obnovljen bo še obstoječ lesen oder za nastopajoče z lesenim podom, zamenjala se bo čelna obloga odra in lesene stopnice na oder. Trenutno je v izdelavi obešen strop iz lesenih akustičnih plošč z vgradnimi lučmi, akustične obloge pa so predvidene tudi na stenah med radiatorji do okenskih parapetov, ki bodo lahko služile priložnostnim razstavam slik. Na oknih dvorane bodo nameščeni notranji zatemnitveni screen roloji, oder pa bodo krasile nove odrske zavese.

V zaoderju so izvedene nove montažne predelne stene. Trenutno so v izdelavi omare za noše in rekvizite, čajna kuhinja, pult za ličenje ter klopi za nastopajoče. Sanitarije za nastopajoče v zaodrju pa so že prenovljene.

Gašper Stopar

Zadnje novice

Sorodne vsebine