10.7 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Nova Slovenska Zaveza: Pogreb žrtev s Cesarskega vrha in drugi dogodki

V petek. 3. julija 2020 ob 18. uri bo pogrebna svečanost z mašo za 12 žrtev komunistične revolucije s Cesarskega vrha pri Logatcu. Sveto mašo bo daroval prof. Janez Juhant na pokopališču v Dolnjem Logatcu. 

Pogreb žrtev v imenu Republike Slovenije organizira Komisija za reševanje vprašanj prikritih grobišč; za pogrebno mašo je prosila Nova Slovenska zaveza. Lepo vabljeni, da se slovesnosti udeležite, da pokojne z molitvijo in spoštovanjem sprejmemo medse na logaško pokopališče. Zaželena je tudi udeležba s farnimi križi.

ŠENTJURIJ PRI GROSUPLJEM
V nedeljo, 5. julija 2020 bo v Šentjuriju pri Grosupljem ob 10. uri maša za žrtve vojnega in povojnega nasilja in ter spominska slovesnost po maši.

BOROVNICA
V nedeljo, 12. julija 2020, se bomo ob 10. uri zbrali v farni cerkvi sv. Marjete v Borovnici k maši, ki jo bo daroval domači župnik. Po maši se bomo ustavili pred cerkvijo ob spomeniku 120 zamolčanim žrtvam iz borovniške fare in se z blagoslovom in kratko slovesnostjo spomnili naših mučenih bližnjih. Ohranimo spomin na žrtve revolucije, tudi na naše pobite, zamolčane in osramočene Borovničane, ki so ostali brez groba.

SVETE VIŠARJE
V nedeljo, 2. avgusta, bo tradicionalno 32. romanje treh Slovenij na Svete Višarje.
Program se začne ob 10.30 s predavanjem koroškega Slovenca, duhovnika, dekana, kulturnika in predsednika Krščanske kulturne zveze Janka Krištofa, ob 12. uri bo sv. maša, po maši pa sledita kulturni program in druženje. Prevoz organizira turistični urad Družine TRUD.

ROVTE
Spominska slovesnost je predvidena za nedeljo, 25. avgusta. Ob 15. uri bo sv. maša, po njej spominska slovesnost. Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 13.30. Vstopne postaje so še na Vrhniki, Logatcu oz. drugih krajih ob poti.

VRANJE PEČINE
Spominska slovesnost s sveto mašo bo v nedeljo, 6. septembra ob 10. uri.

TEHARJE
Obletna spominska slovesnost bo v nedeljo, 4. oktobra, ob 11. uri. Avtobus odpelje iz Ljubljane ob 8. uri s parkirišča Tivoli.

Prijave za avtobusne prevoze sprejemamo na telefonski številki 01 425 15 37 vsak delavnik med 10. in 12. uro. Pridržujemo si pravico do morebitnih sprememb in dopolnitev. Priporočamo, da spremljate tudi obvestila v tedniku Družina.

Zadnje novice

Sorodne vsebine