18.5 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Nosilci luči

Gospod Branko Soban, to ste med drugim zapisali v članku Žametni prevrat v času koronovirusa: Njihova prava nrav najbolj drastično udari na dan prav  v času kriz in bolezni. Tedaj na površino izbruhnejo egoizem, zloba, pokvarjenost in nekompetentnost. … V najslabšem možnem času so zdaj marsikje na oblasti najslabši možni ljudje. To definitivno velja za Slovenijo. Kjer je sredi epidemije prišlo v bistvu do pravega (žametnega) prevrata. 

Samo nekaj komentarja  na spregledano:

V Sloveniji je do »žametnega  prevrata« prišlo na začetku epidemije ne na sredini? Takrat se je zamenjana šarčeva vlada (tudi z omejenimi pooblastili) ukvarjala z darovanjem zaščitnih mask Kitajski,  pridnim praznjenjem državne blagajne za mastne odpravnine (okoli bornih 500 000 EUR   ), nameščanjem »svojih« uradnikov za nedoločen čas in podobnimi dobrodelnimi ravnanji…

Z »žametnim« ste poudarili mehkobo prevrata v primerjavi s pozabljenim  »prevratom z granitnimi kockami«, nasilnimi protesti.. v letu 2012. Takrat ste bili na strani »vstajnikov«? Tako ste prevratnike imenovali. Recept nasilnega levosučnega prevrata je uspel.

Novinarji se radi pohvalite , da ste četrta veja oblasti. Ste tako imenovani pitbuli –  čuvaji demokracije. V naši državi (politikanska novinarska srenja ) grize in renči  le takrat, ko ni na oblasti prave »leve opcije«. Novinarji v obrambo demokracije  po njihovi meri bruhajo tisto kar ste pripisali ljudem oblasti ?

Za preskok v novo kvaliteto, ki jo Slovenija brezupno išče že skoraj trideset let? Ste res pozabili vrste oblastnih struktur v teh letih in njihove odgovornosti za današnje stanje.

Ugotavljate že znano, da krizni časi pravzaprav krepijo avtoritarizem. Za vzroke krepitve omenjate med drugim migracije – begunstvo. Namenoma zamegljujete pojma  begunstvo in ekonomska migracija. Le ta ni »spontana«. Ima  politično – ekonomske cilje. Je sramotna trgovina z ljudmi. Lastniki trgovine so tisti, ki nimajo »političnega obraza« imajo pa kapital. Podpiranje nekontroliranih ilegalnih pohodov emigrantov v Evropo je podpora trgovcem smrti. 

V zapisu  ste se skrili za obsežen kritičen opis razvoja avtokratskih političnih sistemov, ki so nadaljevanje bolj ali manj žametnih komunističnih evolucij. Pri nas leve opcije pod okriljem kapitala in potrošništva   (nova levica, neokomunisti, neoliberalci,..t.i.osvobodniki) »umeščajo med skrajneže vse, ki jim nasprotujejo. Priročno orožje za to je sovražni govor po njihovi meri. Dediči samoupravno socialne  komunistične oblasti nadaljujejo z žametno socialistično revolucijo na poti k »demokratičnemu« avtokratskemu režimu. Zgodovinska kontinuiteta ni prekinjena.

Rdeča nit »osvobodnikov« je nihilistična agenda človekovih pravic  z LGTB ideologijo, agresivnim  feminizmom, kulturo poljubnosti evtanazije in samomora.. in »večna« oblast«.  V Sloveniji vstopa v to agendo strah pred četrtim jezdecem apokalipse, princem teme JJ. Osvobodniki  pa so samooklicani nosilci luči (iz lat. lux – luč, ferre – prinašati, prinašalec luči)

Sedanjo vladno koalicijo je navkljub kriznim razmeram medijska srenja pričakala ‘na nož’ : Janša uporablja krizne ukrepe zgolj za krepitev svoje oblasti (čeprav ti ukrepi niso nič drugačni kot denimo tisti v sosednji Avstriji)?  

O najslabših možnih ljudeh vlade pa samo citat iz v svetu najbolj brane knjige: »Po njih sadovih jih boste spoznali«. Sadovi se že kažejo? 

Po osamosvojitvi so bile v naši vaški  skupnosti volitve sveta KS. Levica je izgubila volitve. Njihova povolilna obljuba izvoljenemu svetu  je bila: Pomagali vam ne bomo, nagajali pa bomo. In so. Brezčasna zaveza deluje tudi danes.                                                                                        

Andrej Grošelj

Zadnje novice

Sorodne vsebine