10.4 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Kolesarstvo-svečarstvo po slovenskih ulicah

Na vprašanje novinarja, zakaj protestirajo, je prišel odgovor, za protestirajo zaradi omejitve gibanja. Vprašana svečarka je zatrjevala, da je nepotrebno, da imamo zaporo med občinami.

Kolesarčki po ulicah Slovenije se vozijo in vnašajo sovražni govor, transparente, grozijo s smrtjo in celo otrokom grozijo, ker ne nastopajo proti vladi .Pred leti sem poslušal govor Kučana na Travni gori ,da je vse,ki razglašajo sovražni govor, treba nemudoma kaznovati. Pozivam na odgovor predsednika Pahorja, predsednika za človekove pravice g.Svetino in Kučana, ki ste v tem trenutku popolnoma tihi.Vsi bi morali takoj na javni TV proti takemu izražanju protestirati. Posebej žalostno je pa to,da neki Kordež v parlamentu grozi s smrtjo predsedniku vlade in celo otroke oznanja za kriminalce.Se pa ne čudim,da to počno tisti,ki so obiskovali učni hram FDV; namreč FDV je ustanovil človek, (S.Dolanc), ki je svoj vzor imel v Hitlerju … Izjavo nekega Kordeža v parlamentu razumem, da sem ogrožen tudi jaz in vsi tisti, ki podpiramo demokratično vlado.

Parole,ki se pojavljajo v javnosti, kot so “smrt vladajoči strukturi”, prizadenejo vse pošteno misleče državljane .

Zato pozivam M.Kučana,g.B.Pahorja in varuha čp.P.Svetino, naj na nacionalni TV taka sovražna dejanja javno obsodijo.

Levorušniki,ki kolesarite in protestirate po slovenskih cestah, – to je ogabno, da svoje mladoletne otroke opremljate z raznimi sovražnimi transparenti in jih vzgajate v sovraštvo do drugače mislečih državljanov. Kar počnete, so delali fašisti, nacisti, komunisti, vsi totalitarni režimi. Komunisti, fašisti, nacisti so pošiljali otroke na ulico: fašisti DŽIL,komunisti SKOJ,nacisti HITLERJUNG.Tudi dandanes se to dogaja, da ravno tisti,ki jih levorušniki zagovarjate ,svoje otroke oborožujejo s kalašniki in jih pošiljajo v smrt. Vaša dejanja so temelj za državljansko vojno.

Naši predniki so se borili za samostojno Slovenijo, pridobili pa smo jo na pobudo domoljubov, ne pa komunistov. Zelo sem skeptičen, če pride do revolucije ali bo Slovenija še obstajala?I mamo štiri sosede, ki komaj čakajo, da bi vsaka pograila svoj delež Prenehajte rušiti državo, dokler je še čas!

 M. Žolnir st.,Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine