10 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Izjava podjetja Geneplanet: Ventilatorji so primerni tudi za obravnavo bolnikov s COVID19

Podjetje Geneplanet je med vikendom napovedalo, da bodo danes podali izjavo za javnost v zvezi z medijskim viharjem, ki je nastal zaradi nabave ventilatorjev SiriusMed R30.

Vodstvo podjetja pravi v svoji izjavi, da želijo « podati nekaj pojasnil »zaradi zavajajočih medijskih prispevkov povezanih z ustreznostjo in uporabnostjo ventilatorjev SiriusMed R30, ki jih je podjetje genEplanet diagnostika, d.o.o., skladno s pogodbo z Državnimi blagovnimi rezervami dobavilo slovenskemu zdravstvenemu sistemu«.

»Ventilatorje SiriusMed R30 uspešno uporabljajo v številnih evropskih državah, denimo v Veliki Britaniji, Nemčiji, Italiji in na Nizozemskem. Ventilatorji ustrezajo strokovnim zahtevam, imajo vse ustrezne certifikate in so poleg tega preizkušeni in potrjeni v praksi. 

Kot je danes potrdil tudi dr. Tomislav Mirkovič iz UKC Ljubljana, je ta tip ventilatorjev primeren tudi za obravnavo bolnikov s COVID19, če imajo kompresor, ogrevane cevi in vlažilec. Vsi dobavljeni ventilatorji R30 imajo že vgrajen kompresor, prav tako pa smo tudi sami ponudili nadgradnjo z aktivnim vlažilcem z dvojno ogrevanimi cevmi. Za večino COVID19 pacientov pa je ventilator primeren tudi v obstoječi različici. 

Do danes smo DBR dostavili 110 ventilatorjev SiriusMed R30, ki so bili dobavljeni v različne slovenske bolnišnice, prav tako je v večini že bilo izvedeno izobraževanje. Prispeli ventilatorji so bili na lokaciji sestavljeni in preizkušeni s strani strokovno usposobljenega kadra, ki ima dolgoletne izkušnje pri upravljanju tovrstnih naprav. Za vse ventilatorje je bil izveden vizualni in funkcionalni pregled, opravljene električne meritve, preverjeno delovanje aparata in njegova celovita tehnična brezhibnost, kar dokazujejo instalacijski zapisniki. Ventilatorji so nameščeni v univerzitetnih kliničnih centrih, splošnih bolnišnicah in bolnišnicah po Sloveniji,« so zapisali v svoji izjavi.

V nadaljevanju je vodstvo podjetja omenilo tudi svoje poslovne reference: »Podjetje GenePlanet je poslovno odlično podjetje, ki svojo dejavnost na trgu opravlja že več kot deset let in je danes prisotno v 35 državah sveta. V družbi GenePlanet smo tako pri sklepanju poslovnih razmerij, kot tudi pri izvajanju sprejetih obveznosti ves čas ravnali zakonito, skrbno in v skladu z dobro poslovno prakso«. 

Za zaključek pa so zapisali, da »s predstavljenimi dokumenti želimo ohraniti naše dobro ime v poslovnih krogih, saj medijsko prikazovanje podjetja GenePlanet v negativnem kontekstu brez utemeljenega razloga škoduje našemu mednarodnemu ugledu.« 

Vir: Geneplanet

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine