16.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Dan upora je iz leta v leto vse bolj hecen praznik

Dan upora (27.4.) je iz leta v leto,vsaj za mene, res, vse bolj hecen praznik.Je povsem prazen in izziva kopico vprašanj,ker je pač postavljen za “26.4.” in ker se vsako leto postavljajo venci pred ploščo(“Vidmarjeva hiša” v Ljubljani),na kateri piše,da je v tej hiši 27.4.1941 bila ustanovljena OF. To pa seveda ni res.Sami sebi lažemo.Torej imamo “lažni praznik”. 

In še več: danes se že ve,da je bil v tej hiši,dan prej (26.4.1941) sestanek nekega društva,baje prijateljev SZ,ki naj bi ustanovili PIF (protiimperialistično fronto).Njen glavni cilj naj bi bilo napadanje in obsojanje svetovnega imperializma,ki naj bi ga poosebljala Anglija,Francija,Amerika…Prav te države naj bi bile krive za začetek druge svetovne vojne(tako komunisti!Danes pa je jasno,da sta drugo svetovno vojno sprožila Hitler 

Glavni udeleženci tega sestanka naj bi bili komunisti.Kdo vse je bil na sestanku je več ali manj jasno: Kardelj,Kidrič,Vidmar,Fajfar,Rus….Gotovo pa ni bilo Kocbeka.

Zanimivo je dejstvo,da ne obstaja o tem sestanku nič pismenega,razen spominov.To je toliko bolj čudno in hecno, saj naj bi šlo za zelo pomembno zadevo.Veliko manj pomembni sestanki so veliko čez mero dokumentirani.O tem pa nič,razen spominov udeležencev.

Vedno mi je bilo hecno imeti in slaviti praznik (že v socialistično/komunistični Sloveniji) o katerem se malo ve in še to je slabo pojasnjeno.

In začel sem brati: Angela Vode,Skriti spomin;Albert Svetina,Od osvbodilnega boja do banditizma;Tamara Griesser Pečar,Razdvojeni narod;Ciril Žebot,Neminljiva Slovenija;Aleksander Bajt,Bermanov dosje;Stane Kos,Stalinistična revolucija na Slovenskem(I in II.del);Milko Mikola,Rdeče nasilje;Mira Cenčič,TIGR;Ivan Čuk,Aleks Leo Vest,Prevarani Sokol; V znamenju OF;Črne bukve;Temelj prihodnosti;Slava mučemcu;Lojze Grozde;Vetrinjska tragedija;Mačkove Spomine I in II;Vladimir Vauhnik,Nevidna fronta;Matjaž Klepec,Teharje so tlakovane z našo krvjo; revija Zaveza;in še mnoge druge (recimo,knjige avtorja Romana Leljka,Zdenka Roterja).

V zadnjem času pa mi knjiga J.Možine Slovenski razkol ne da miru.

Osnovna spoznanja po prebranem:  laž,prevara,gnusoba,manipulacija,prefinjen teror,strah,zavajanje,psihološki pritiski.Za vsem tem pa zelo preračunljivi komunisti in pragmatični “naivni” “zahodnjaki”,ki so si dovolili “žonglirati” z narodi,tudi Slovenskim.Nastala je leninistično-stalinistično komunistična ELITA,ki še danes “drma”.

Leninistično-stalinistični komunisti so si po načelu :nam je dovoljeno vse,dovolili res vse!

To je lepo povedal Stane Dolanc ( ali je res bil v “hitlerjugendu” ???) v Splitu, 9.9.1972 : Mora biti jasno,da smo v tej Deželi na oblasti mi,komunisti,če ne bi bili mi,bi bil kdo drug,toda temu ni tako in tudi nikoli ne bo !

Kakšna prepotentnost in groza! 

Zakaj se ni potrebno “čuditi” tej in takšni prepotentnosti ?

 Očitno je v naravi in vzgojenosti leninistično-stalinističnega komunista-komunistov vgrajen “čip”,da mu je in jim je dovoljeno vse in tako so nedotakljivo.Kdor pa se jim upre ga na takšen ali drugačen način,tudi ne praven odstranijo.Za takšno dejanje so celo nagrajeni.

A niso dovolj velik dokaz vsa morišča in taborišča po Sloveniji in bivši Jugi,ki so še vedno sramotno nerešena, ? Morilci ne obsojeni in še več,za njih se niti ne sme vedet!

Ob vsem tem pa vztraja v naši družbi temu podobna miselnost,ki še kar prevladuje v naši “tranziciji” po letu 1991.Zato strah ni presenečenje,niti ni presenečenje indoktrinacija ljudi.Šole in šolanje mladine še vedno nadzirajo v glavnem dediči “komunizma”.

Tudi zaradi tega in dejstva,da se mi po vseh prebranih straneh iz zapisanih knjig (in še mnogo drugih,recimo, avtorja Igor Omerza,Rado Pezdir) vsiljujejo vprašanja : Kaj pa,če je bil PIF darilo Hitlerju,ki je 26.4.1941 bil v Mariboru in je 20.4.1941 praznoval 52-rojstni dan? Tisti čas se je Hitler “potepal” po Avstriji in Sloveniji.Spremljal je napad na Jugoslavijo( “Slovenijo”).

Morda pa so mu leninistično-stalinistični komunisti želeli narediti veselje s PIFom ? Prav bi bilo,da bi se pravi zgodovinarji posvetili tej temi,ker je zelo zanimiva.Zakaj bi sicer bilo o tem sestanku in ustanovitvi PIFa toliko nejasnosti ? Zakaj skrivnosti ? In zakaj laž o OF ?

Zakaj je v bistvu Hitler tisti čas obiskal Maribor in Celovec ? Kdo je Leopold Poetsch ? Kdo Kubizek ? In kaj imata oba z Mariborom in nami, Slovenci ? Zakaj se tako malo ve o Bojanu Ilichu in njegovih prijateljih ? Kdo jih je dejansko izdal ? Zakaj se malo govori o 29.4.1941 ? Morda tudi zato,ker so bili komunisti in nacisti prijatelji in bi bil Stalin besen,kaj pa Tito,Kardelj,Kidrič..? 

Skratka,leninsko-stalinistični slovenski komunisti si do 22.6.1941 niso želeli proti nacistom nobene akcije,najmanj napadalne,bili so prijatelji.Domoljube so celo izdajali.Po 22.6.1941 pa bi kar PIF za nazaj poimenovali OF,zbrisali vse,kar so počeli skupaj z nacisti….

Kar pa zadeva SLS,Kocbeka in druge tisti čas,pa je že druga zgodba…

Posebej sramoten pa je strahopeten umor Lamberta Ehrlicha in študenta Rojica.Atentat so maja 1942 izvršili komunisti (VOS).Žal,o tej tragediji se premalo ve.Kot,da nekomu paše,da se tega ne razišče.Z drugega zornega kota je enako s smrtjo Toneta Tomšiča,tudi Aleša Stanovnika…in še in še…

Nesrečen je narod,ki mora živeti na lažeh in iz laži!

Zgodovinarji imajo ogromno dela.Še posebej zaradi vseh laži,manipulacij,skrivanja in zavajanj,predvsem komunistov in tudi drugih.

Dejstvo pa je,da se dolgoročno nič ne da skriti.Komunisti bi radi določeno zgodovino “zabetonirali”-hvala Bogu,to ni možno!

Čas je,da se reče “bobu bob” in da Slovenci dobimo pravi praznik UPORA!

                                                                                         

Kolešnik Ciril

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine