8.8 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Virus ilegalnih migracij se širi! Po novem jih odkrivajo tudi gorenjski policisti!

Do sedaj smo bili navajeni, da smo dobili poročila o zajetih ilegalnih migrantih le s strani nekaterih policijskih uprav in sicer tistih, ki pokrivajo južno mejo (novomeška, ljubljanska, ki pokriva tudi območje Kočevja, koprska, mariborska in občasno tudi murskosoboška). Po novem pa ilegalne migrante odkrivajo tudi gorenjski policisti.

 

Kot so sporočili iz policijske uprave Kranj, so na območju Kranja policisti včeraj obravnavali šest tujcev, ki so skriti v priklopnem vozilu tovornjaka tujega prevoznika nezakonito prečkali

državno   mejo   med   Slovenijo in Hrvaško. Tujci, gre za državljane Afganistana, so zaprosili za mednarodno zaščito. Pri vozniku policisti niso ugotovili znakov kaznivega dejanja.

Ni povsem jasno, ali so bili omenjeni tujci del večje skupine Afganistancev, ki so se skušali pretihotapiti čez mejo s skrivanjem na tovornjaku. Novomeška policijska uprava namreč poroča, da so na mejnem prehodu Obrežje prav tako obravnavali tovornjak, na katerem se je skrivalo šest Afganistancev. Nekaj ur kasneje so prav tako v tovornem vozilu srbskih registrskih oznak našli še dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti so sicer na Mokric in Metlike izsledili in prijeli še dvanajst tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z osmimi državljani Bangladeša in štirimi državljani Turčije še niso zaključeni.

Iz ljubljanske policijske uprave pa so sporočili, da so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli enajst tujcev (državljane Maroka in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeti so bili v krajih Dolenje Poljane, Prelesje in v Ljubljani. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Na območju PU Koper pa so policisti od torka, 20. 8. 2019 od 6.00 ure, do danes, 21. 8. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 15 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Policisti PP Kopra so obravnavali 9 oseb, PP Ilirska Bistrica pa 6 oseb. 1 oseba je že bila vrnjena hrvaškim varnostnim organom, 3 osebe so nastanjene v Center za tujce, ostali pa bodo vračani danes po zaključenih postopkih. Skupno so obravnavali šest Turkov, pet Pakistancev, tri Sirijce in enega Alžirca.

Včeraj  dopoldan  so  policisti  na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, s pomočjo  merilca  CO2  in  detektorja  srčnega  utripa  ugotovili,  da se v priklopnem  tovornem vozilu turških registrskih oznak prevaža 5 državljanov Afganistana,  ki  so  se  na tak način nameravali izmakniti mejni kontroli. Vse bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine