2 C
Ljubljana
sobota, 16 oktobra, 2021

V Halozah se je po divji vožnji zaletel avto poln nezakonitih migrantov

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

V Halozah, kjer se v zadnjem času soočajo s povečano aktivnostjo tihotapljenja ilegalnih migrantov, so bili danes priča pravi drami. Po divjem zasledovanju policije in trku so se poškodovali štirje migranti, eden je izgubil življenje. Enega izmed voznikov in sopotnikov so policisti prijeli, eden je še na begu.

Policisti Policijske postaje Gorišnica so med opravljanjem nalog varovanja državne meje danes, okrog 13.30 ure, v okolici Velikega Okiča skušali ustaviti voznika osebnega avtomobila italijanskih registrskih označb, ki je pred tem na nedovoljen način prestopil državno mejo.

Voznik ni ustavil na znake policista in je z vožnjo nadaljeval. Po poročanju policije je v ovinku nato zapeljal iz vozišča, zapeljal po pobočju navzdol in trčil, pri čemer se je več oseb v vozilu poškodovalo. Po doslej zbranih informacijah je bilo v vozilu 9 državljanov Pakistana. Pet jih je bilo odpeljanih v bolnišnico, eden izmed njih pa je v bolnišnici izgubil življenje. Voznik in sopotnik sta s kraja nesreče zbežala, vendar pa so policisti že oba ujeli.

Foto: FB

O dogodku sta bila obveščena preiskovalni sodnik in dežurna državna tožilka. Aktivnosti policistov na kraju še potekajo, zato vam več informacij o dogodku trenutno ne moremo posredovati.

Kot pravijo domačini iz Haloz, se ilegalni prehodi meje stopnjujejo, predvsem na škodo tamkajšnjega prebivalstva.

Vir: Policijska uprava Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine