6.9 C
Ljubljana
sreda, 29 marca, 2023

(KOČEVJE) Rom, ki je zbil medveda, se brani, da tega ni storil nalašč. Ga bo policija ovadila?

Piše: Sara Bertoncelj (Nova24tv)

Policija zoper znano osebo nadaljuje z zbiranjem obvestil zaradi sumov kaznivega dejanja, so sporočili  gre za moškega, ki je na območju Kočevja namenoma trčil v medveda, dogodek pa je tudi posnel in ga celo objavil na spletu. Policijo je nasilnež o dogodku obvestil kar sam – po njegovih besedah naj bi žival hotel le posneti, zbil pa jo je nenamerno, čeprav je na posnetku videti drugače.

Pred nekaj dnevi se je na družabnem omrežju pojavil posnetek grozljivega prizora: voznik avtomobila je na cesti opazil medveda, ki je sicer hotel zbežati. Voznik avtomobila je pritisnil na plin, nekaj časa vozil za medvedom, nato pa ga je namerno povozil. Posnetek je objavil kar moški, izvajalec tega krutega dejanja, ob posnetek pa je zapisal “Ajmo medo hee” in “Razbi avto zbog budale he“.

Na portalu prava.si so razkrili identiteto moškega, ki je svoje nagnusno dejanje objavil na Instagramu. To naj bi bil Nenad Radić, sicer pripadnik kočevske romske skupnosti. Slovenske novice so Radića tudi poklicale po telefonu, dejal jim je, da medveda ni zbil namerno. Iz posnetka je seveda jasno razvidno, da se je nasilnež kratko malo zlagal. “Jaz imam avto za 20 tisoč evrov. Zakaj bi ga želel namenoma razbiti? Ne z avtom ne z medvedom ni nič narobe. Ljudje so zadevo napihnili in govorijo vse živo,” jim je povedal in se hkrati še pohvalil.

Policisti zoper znano osebo nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi sumov kaznivega dejanja s področja zoper okolje, prostor in naravne dobrine. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo. O dogodku so bili obveščeni tudi drugi pristojni organi, so še pojasnili na Policiji.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine