30.2 C
Ljubljana
petek, 30 julija, 2021

Pri preprodaji osebnih avtomobilov se je »zataknilo«; posledica – kazensko ovaden goljuf

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper so decembra 2019 zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja goljufije (po 3. odstavku 211. člena KZ-1) na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo zoper 57-letnega moškega z območja Celja.

Med preiskavo je bilo ugotovljeno, da je oškodovanec, to je 57-letnik z območja Kopra, že pred časom spoznal 57-letnega Celjana, ki se ukvarja s prometom in popravili motornih vozil. Celjan je v nekaj mesecih pridobil zaupanje oškodovanca, nato pa mu je v nakup ponudil več različnih vozil iz tujine, ki naj bi se iz različnih razlogov prodajala po nižji ceni, kot je bila sicer vrednost vozila. Tako je z lažnim prikazovanjem dejstev, da bo za oškodovanca iz tujine pridobil več motornih vozil in mu poškodovana tudi popravil, od Koprčana pridobil denar v različnih zneskih, v skupni vrednosti nekaj več kot 50.000 evrov. Ker Celjan svojih obljub glede dobave vozil in popravila ni izpolnil, od oškodovanega pa ves čas zahteval še dodatne zneske denarja, s prejemom katerih je pogojeval popravila, je oškodovanec dogajanje naznanil policiji.

Policijska uprava Koper je v sodelovanju s Policijsko upravo Ljubljana osumljencu zasegla iskano vozilo, na katerem osumljeni dejansko ni opravil dogovorjenih popravil, zasegli so mu tudi že demontirane dele.

Za kaznivo dejanje goljufije (po 3. odstavku 211. člena Kazenskega zakonika RS) je predpisana kazen zapora od enega do osmih let.

V tej konkretni zadevi kriminalisti Policijske uprave Koper nadaljujejo z zbiranjem obvestil in dokazov, obenem pa občane opozarjamo na ustrezne samozaščitne ukrepe pri poslih z motornimi vozili, predvsem pri nabavi rabljenih vozil v tujini in popravilu le teh, kot tudi pri izročanu gotovinskih plačil. Svetujemo poslovanje z zanesljivimi in preverjenimi subjekti ter po možnosti z uporabo preverljivih načinov plačil.

Vir: Policijska uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine