5.2 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Pozor, v neposredni bližini Koloseja na delu roparji!

V preteklih 24 urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 156 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 78 dogodkov, s področja javnega reda in miru 29 dogodkov in s področja prometne varnosti 55 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali rop, 8 tatvin, 13 vlomov (v 6 primerih je ostalo pri poskusu) in 2 poškodovanji tuje stvari. Prav tako so policisti posredovali v treh primerih zaradi prijave nasilja v družini. Dvema osumljencema so izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli štiri vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 6 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 13 vlomov, od tega je v 6 primerih ostalo pri poskusu. V Kamniku so neznanci vlomili v hišo in odtujili več kosov različnega nakita. Prav tako so v hišo vlomili v Logatcu, od koder so odtujili denar. Na območju Bežigrada so neznanci iz vrtne lope odtujili kosilnico. Na Viču pa so iz kletnih prostorov odtujili kolo. V okolici Grosupljega je bilo vlomljeno v cvetličarno in odtujena blagajna z denarjem. V Grosupljem je bilo še vlomljeno v skladišče podjetja in odtujeno orodje. V centru mesta pa so iz gostinskega lokala odtujili denar.

Včeraj popoldan okoli 14.45 so bili policisti obveščeni o ropu, ki sta ga izvršila neznani moški in ženska v okolici kinematografa na Šmartinski cesti, en dan prej tj. v nedeljo, 28. 10. 2018 okoli 17. ure. Oškodovanki sta z uporabo sile odtujila denar iz denarnice, nato pa s kraja zbežala. Policisti s preiskavo kaznivega dejanja nadaljujejo.

Včeraj okoli 9. ure so policisti obravnavali prometni nesrečo z materialno škodo in pobegom na Tržaški cesti. Takrat še neznani voznik z osebnim vozilom Citroen C3, je pri nepravilnem premiku trčil v mimo vozeče vozilo, nato pa se odpeljal naprej, ne da bi nudil podatke. Vozilo in voznika so policisti izsledili okoli 13. ure na Cesti na Vrhovce na vožnji. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu policisti zasegli.

Včeraj zvečer okoli 20. ure so bili policisti obveščeni o nezanesljivi vožnji voznika osebnega vozila Citroen Berlingo na cesti od Ivančne gorice proti Muljavi. V naselju Videm so policisti vozilo in voznika izsledili ter izvedli postopek. Ugotovljeno je bilo, da voznik (31) ne poseduje vozniškega dovoljenja, prav tako je vozil v vinjenem stanju, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal prisotnost alkohola (1,09 mg/l). Vozilo so policisti zasegli, vozniku pa izdali plačilni nalog zaradi vožnje pod vplivom alkohola in zaradi vožnje neregistriranega vozila.

Danes ob 4.30 uri pa je nekdo potrkal na sovoznikova vrata vozila, parkiranega na počivališču Studenec ob avtocesti v smeri Ljubljane, v katerem je spal državljan Romunije. Pod pretvezo napake na prikolici ga je zvabil iz vozila. Ko se je Romun vrnil v vozilo je opazil, da mu je nekdo ukradel torbico z denarjem in dokumenti. Oškodovan je za 1.500 evrov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine