4.9 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

Na območju Policijske uprave Ljubljana spet pestro dogajanje; v Kamnniku požar

V preteklih 24 urah  je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 177 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 60 dogodkov, s področja javnega reda in miru 65 dogodkov in s področja prometne varnosti 46 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 18 tatvin, 6 vlomov in  poškodovanje tuje stvari. Zaradi prijave nasilja v družini so policisti posredovali 3-krat.

S področja prometne varnosti so obravnavali 7 prometnih nesreč z materialno škodo in   6 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Kršiteljem  cestnoprometnih predpisov sta  bili zaseženi 2 vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 20-krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnih prostorih.

Obveščeni o šestih vlomih

V preteklih 24 urah so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o 6 vlomih, od tega je v dveh primerih ostalo pri poskusu.

Na območju Most so storilci vlomili v klet iz katere so odtujili dve kolesi, v gostinski lokal, kjer so odtujili nekaj gotovine in poslovni prostor, kjer je bila prav tako odtujena gotovina. Z dejanji so bili lastniki oškodovani za nekaj sto evrov.

Na območju Centra so neznanci vlomili v poslovni prostor iz katerega so odtujili LED-televizor. Lastnika so oškodovali za nekaj sto evrov.

Prijeti pri tatvini

23. 8. 2018 nekaj pred 22. uro so bili policisti s strani varnostnika obveščeni, da so v prostorih podjetja v Ihanu neznanci, ki bodo najverjetneje izvršili tatvino.

V tem času so se s kraja že odpeljali z vozilom, ki pa so ga policisti kmalu zaustavili. Ugotovljeno je bilo, da so iz objekta odtujili 55 radiatorjev. Predmeti so bili vrnjeni lastniku, po vseh zbranih obvestilih pa bo zoper osumljence podana kazenska ovadba.

Požar v Kamniku

Danes okoli 2. ure so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o požaru v starejšem skladišču v Kamniku. Kraj so zavarovali policisti, medtem ko so gasilci pogasili požar.

Prva zbrana obvestila kažejo, da je okoli  2. ure iz še neznanega vzroka zagorelo v  eni izmed hal, kjer je shranjeno staro železo (hala je velikosti 20 m x 30 m višine 6 m). Od tu se je ogenj razširil in zajel celotni objekt.

Policisti so kraj varovali do jutra, ko se bo, ko bodo vzpostavljeni ustrezni pogoji, začel tudi ogled kraja požara.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine