12 C
Ljubljana
ponedeljek, 20 septembra, 2021

Na območju osrednje Slovenije spet živahno; v Ljubljani poskus uboja!

V preteklih 48 urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 367 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 127 dogodkov, s področja javnega reda in miru 100 dogodkov in s področja prometne varnosti 129 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali poskus uboja, drzno tatvino, 25 tatvin, 15 vlomov in 4 poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 32 prometnih nesreč z materialno škodo, 8 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 2 prometni nesreči s hudimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli policisti 4 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 25 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru, dve osebi sta bili pridržani.

Drzna tatvina

28. 9. 2018 okoli 20. ure so bili plicisti PU Ljubljana obveščeni o drzni tatvini v stanovanju na območju Bežigrada.

Ugotovljeno je bilo, da sta na naslov 93-letne oškodovanke prišli ženski, ki sta prosili za nekaj drobiža. Oškodovanka ju je spustila v stanovanje, v času, ko je odšla po nekaj drobiža, sta  ji odtujili okoli 400 evrov gotovine.

Prometne nesreče

Policisti PU Ljubljana so bili 28. 9. 2018 nekaj pred 24. uro obveščeni o prometni nesreči  v kraju Gora pri Pečah.

Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila znamke Audi A4 vozil po  regionalni cesti Gore pri Pečah, iz smeri Ples v smeri Podgorice pri Pečah. V bližini naslova Gora pri Pečah  je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, izgubil oblast nad vozilom, ter s sprednjo levo stranjo vozila trčil v obcestni jašek ob levi strani vozišča. V vozilu je bil poleg voznika še potnik, ki je utrpel hude telesne poškodbe. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v KC Ljubljana.

Z voznikom je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti z indikatorjem alkohola, kateri je pokazal 0.65 mg/l alkohola v organizmu.

Po vseh zbranih obvestilih bo zoper voznika zaradi povzročitve prometne nesreče podana kazenska ovadba. 29. 9. 2018 nekaj po 14. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s poškodbami v Medvodah.

Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je voznica vozila osebno vozilo znamke Toyota starlet po reg. cesti pri kraju Medvode iz smeri Mednega proti Medvodam.

Ko je pripeljala na odsek 212 regionalne ceste II. reda št. 211, v bližino kilometra 4,000 m pa z vozilom ni vozila po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje (kršitev 2. ods. 37. člena), saj je zapeljala na nasprotno smerno vozišče pri tem pa najprej s sprednjim desnim vogalom vozila oplazila zadnji levi vogal vozila VW Passat, katerega voznik  je vozil pred njo. Nato pa je s sprednjim delom vozila čelno trčila še v prednji del traktorja znamke Fastrac 3230, katerega voznik takrat je pravilno pripeljal po nasprotnem smernem vozišču iz smeri Medvod proti Mednem.

Voznica je v nesreči utrpela hude poškodbe in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v KC Ljubljana.

Poskus uboja

29. 9. 2018 nekaj po 17. uri so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o poškodovani osebi v stanovanju na območju Ljubljane (Moste).

Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da sta se v stanovanju sprla partnerja, pri tem je 44- letnica z nožem poškodovala 43-letnika.

43-letnik je bil z reševalnim vozilom odpeljan v KC Ljubljana, kjer mu je bila nudena zdravniška pomoč (oseba ni življenjsko ogrožena).

Policisti so 44-letnici odvzeli prostost zaradi utemeljenih sumov storitve kaznivega dejanja poskusa Uboja. Slednja  bo v zakonsko določenem roku  privedena na zaslišanje  k preiskovalnemu sodniku.

Več vlomov

V preteklih 48 urah so policisti PU Ljubljana obravnavali 15 vlomov (v 6 primerih je ostalo pri poskusu.

Na območju Ljubljane (Šiška) so policisti obravnavali vlom v hišo, odtujeno je bilo orodje in vloma v dve garaži, na Viču vloma v hiši, v  enem primeru je bila odtujena vodna črpalka, v drugem pa nekaj gotovine in vlom v klet iz katere je bilo odtujeno kolo. Na območju Most je bilo vlomljeno v gostinski lokal, odtujena računalniška tablica, na območju Centra pa je bilo vlomljeno v hostel, odtujeno je bilo nekaj gotovine in računalnik. V omenjenih primerih so bili lastniki oškodovani za nekaj sto evrov.

V Kamniku so v petek neznanci vlomili v stanovanjsko hišo. Odtujili so nakit, lastnika pa oškodovali za okoli 2000 evrov.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine