21.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 septembra, 2021

Na območju Ljubljane so imelo policisti polne roke dela: od kriminala do migrantov

V  preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 423  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali 112 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  117  dogodkov  in s področja prometne varnosti 143 dogodkov.

Policisti so med drugim obravnavali:

   –           14 tatvin, 3 vlome in 5 poškodovanj tuje stvari,

   –           dve prijavi o povzročitvi lahkih telesnih poškodb,

   –           5 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami,

   –           36 prometnih nesreč z materialno škodo,

   –           večkratnim kršiteljem je bilo zaseženih 8 vozil,

   –           7  tujcev  je bilo prijetih pri nedovoljenem prehodu državna meje (2 Libija, 5 Maroko),

   –           44 krat so policisti posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru, 3 osebe so bile pridržane,

   –           11 krat so policisti posredovali v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta:

OKC  PU  Ljubljana  je  včeraj  okoli  11.30 ure občanka obvestila, da je v Centru  Ljubljane,  NN storilec preplezal zid in vstopil v hišo. Na kraj so bili poslani policisti, ki so kmalu prijeli mladoletnega osumljenca.

Na  podlagi vseh  zbranih  obvestil je bilo  ugotovljeno, da osumljeni  23. 3. 2019 ob  nekaj  pred  11.  uro  vstopil  v trgovino na Ilirski ulici v Ljubljani,  kjer je iz prodajne police vzel tri embalaže kave. Ko je opazil prodajalko,  je  pričel teči proti izhodu trgovine, kjer ga je pri blagajni zaustavil občan in ga poskušal zadržati. Osumljeni se je iztrgal iz prijema in  občana  odrinil,  nakar  poskušal  zapustil trgovino. V vetrolovu ga je poskušal  zadržati  drugi  občan, vendar se mu je osumljenec uprl, nakar pa uspel pobegnil s kraja.

V  nadaljevanju  je  bilo ugotovljeno, da je osumljenec istega dne ob 11.15 uri  pristopil  do  novogradnje  na Njegoševi cesti, kjer je s telesno silo vlomil skozi vhodna vrata, vendar iz notranjosti ni odtujil ničesar, saj je bila  novogradnja  prazna.  Osumljenec je nato preplezal zid novogradnje in vstopil na dvorišče večstanovanjske hiše. S telesno silo je vlomil v kletni prostor,  kjer  ni  uspel  ničesar  odtujiti.  Po  tem   je  odšel  v  prvo nadstropje,  kjer je na hodniku odtujil cestno kolo v vrednosti 1.000 evrov nakar  je poskušal zapustiti večstanovanjsko hišo skozi vhodna vrata ker pa so  bila  le-ta  zaklenjena  je  hišo zapustil skozi kletno okno kjer so ga prijeli policisti.

Zaradi sumov storitve kaznivih dejanj so mu policisti odvzeli prostost. Med postopkom  so  mu  zasegli  še 4 alu zavitke z belo prašnato snovjo ter pvc vrečko z posušeno rastlino- konopljo.

Dva vloma

Na  Vrhniki  so  neznanci  vlomili  v  vrtno lopo, odtujeno je bilo kolo in orodje. Na  območju  Most  so neznanci vlomili v poslovni prostor. Odtujena je bila gotovina in plačilne kartice s katerimi so storilci opravili tudi že dvige. Podjetje je oškodovano za nekaj tisoč evrov

Prometna varnost

Odrejeno pridržanje: 22. 3. 2019  nekaj  pred  14.  uro so bili policisti obveščeni o vinjenem vozniku v Domžalah. Ugotovljeno  je  bilo, da je voznik delovnega stroja, bager znamke Massey – Ferguso  vozil   stroj  brez  veljavnega  dovoljenja.  Prav  tako  je  bilo ugotovljeno,  da  kaže  znake  alkoholiziranosti.  Odrejen  mu  je preizkus alkoholiziranosti, katerega je odklonil.

Na  kraju mu je zasežen delovni stroj. V postopku se je kršitelj nedostojno vedel (vpil, metal je steklenice po cesti, žalil policiste) Kljub zakonitim ukazom  se  ni  pomiril  in   je  s  kršitvijo  nadaljeval, zato mu je bilo odrejeno  pridržanje  po  določilih 109/2 ZP-1. Po zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

Kršitev JRM v gostinskem lokalu: 22. 3. 2019  okoli  19. ure so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu v Grosuplju.

Na  kraju  so posredovali policisti, ki so prijeli kršitelja. Med postopkom so  mu  zasegli  pištolo  znamke  Walther (bila je prazna). Po vseh zbranih obvestilih zoper kršitelja sledi ustrezen ukrep.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine