6.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Alkoholizirani vozili po cesti

Piše: C. R.

Včeraj, nekaj pred 21. uro je na območju Grosuplja padel kolesar, ki je zaradi vožnje preblizu roba zapeljal na bankino in padel. Kolesar se je lažje poškodoval, alkotest pa je pokazal rezultat 0,58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Izdan mu bo plačilni nalog.  

Prav tako, nekaj pred 20. uro je v Gmajnici v krožnem križišču voznik izgubil oblast nad štirikolesnikom, ter v krožišču trčil v betonski robnik. Voznik neregistriranega štirikolesnika se je lažje poškodoval, alkotest pa je pokazal rezultat 0,83 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Izdan mu bo plačilni nalog.

Nekaj po 17. uri je na Šmartinski cesti zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola 0,69 mg/l padel kolesar, ki se je lažje poškodoval. Izdan mu bo plačilni nalog.

Ob 17. uri je v Ribnici v desnem nepreglednem ovinku, voznik osebnega vozila, zapeljal naravnost na drug vozni pas po katerem se je v tistem trenutku pravilno pripeljala voznica osebnega vozila v katero je nato trčil. Voznica se je v nesreči lažje poškodovala. Povzročitelju je bil odrejen preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 1,38 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, policisti pa še zbirajo obvestila v zvezi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Ne vozi, če piješ alkohol! V kolikor ste uživali alkoholne pijače, naj vozi nekdo, ki alkoholnih pijač ni užival ali poiščite javna prevozna sredstva.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine