17 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

175 klicev za posredovanje, 76 dogodkov s področja kriminalitete, 70 s področja prometa

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 175  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  76 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  61  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 70 dogodkov.

Policisti  so  med drugim s področja kriminalitete obravnavali 7 tatvine, 8 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu).

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  24  prometnih  nesreč  z materialno  škodo  in  3  prometne  nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli tri vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 25-krat na javnem kraju in 4-krat v zasebnem prostoru, ena oseba je bila pridržana.

Osem vlomov

Policisti  so  na  območju  PU  Ljubljana   obravnavali  8  vlomov,  v dveh primerih je ostalo pri poskusu. Policisti  so  obravnavali 5 vlomov v stanovanjske hiše in sicer na območju Grosuplja,  dva  za  Bežigradom,  v  Šiški  in  Kamniku. V vseh primerih so storilci  odtujili gotovino in nakit. Lastnike pa oškodovali od nekaj deset do nekaj sto evrov.

V Grosuplju so neznanci vlomili v delavnico in odtujili delovne stroje. Na  območju Most (Ljubljana) je bilo vlomljeno v leseno brunarico, odtujeno je bilo orodje in pohištvo. V okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v gostinski lokal, odnešene je bilo za nekaj deset evrov gotovine.

Požar v bližini Turjaka

Včeraj  zvečer so bili policisti obveščeni o požaru gospodarskega objekta v okolici Turjaka. Na  kraju so posredovali policisti, ki so kraj zavarovali in gasilci, ki so požar pogasili. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je zagorelo pod nadstreškom med hlevom  in  gospodarskim  poslopjem.  Požar se je nato razširil na ostrešje gospodarskega  poslopja  od  tu  pa  na del gospodarsko poslopje poleg tega (istega lastnika). Poškodovan  ni  bil  nihče,  živino so v večini uspeli rešiti, zgorel pa je traktor in nekaj kmetijskih priključkov. Policisti  so  kraj  prek noči kraj zavarovali, danes zjutraj pa začeli z ogledom kraja požara. V požaru je nastalo za nekaj deset tisoč evrov materialne škode.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine